Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Nem feltartott kezekkel megyünk Tatabányára”

2010. szeptember 16. 12:16
Leitold Tamás, a Veszprém FC védőjének elemzése a Budaörs elleni vereségről, esélylatolgatása a Tatabánya elleni találkozóról.

A hétvégi budaörsi fellépésünkön nem sikerült pontot szereznünk. Készültünk, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert egy rendkívül összeszokott csapat volt az ellenfelünk. Tudtuk azt is, hogy a megszerzett két pontjuk miatt, biztos, hogy támadólag fognak fellépni ellenünk, mert kit, ha nem az újonc Veszprém gárdáját vernék meg és gyarapítanák a pontjaik számát. Éppen ezért védekező szellemben játszottunk a mérkőzésen. Gyors kontratámadásokra rendezkedtünk be, azonban ezt a játék stílust egyáltalán nem tudtuk megfelelően végrehajtani a pályán.


Leitold Tamás

Az első félidőben a védekezéssel nem volt gond, támadásban viszont pontatlanok voltunk, a labdát alig-alig birtokoltuk. A párharcokat sorra elvesztettük ezért, szinte egy-két helyzeten kívül veszélytelenek voltunk az ellenfél kapujára. A pálya sem kedvezett a mi játékunknak, a csúszós és vizes talajon szinte lehetetlen volt a területbe történő indításokat kivitelezni. Ehhez még párosult a rengeteg technikai hibánk, amely ezen a szinten már megengedhetetlen.

A második félidőben elején a játék képe nem változott. Mondhatjuk azt is, hogy az ellenfél támadólag lépett fel, mi pedig továbbra is rendkívül pontatlanok voltunk előre felé, sokszor a félpályát is nehezünkre esett át lépni. A budaörsi mezőnyfölénynek meg lett eredménye, egy kijátszott támadás végén megszerezték a vezetést. A gól után próbáltunk feljebb jönni, s többet támadni, gólt szerezni, de ez az ellenfélnek sikerült. A gól mellé a bíró – jogosan – még a középső védőnket is kiállította, így még nehezebb helyzetbe kerültünk a pontszerzés tekintetében. Egy ártalmatlannak tűnő helyzetben viszont büntetőhöz jutottunk, amelyet értékesítettünk, s így maradt negyed óránk, hogy sikerüljön egyenlítenünk. A mérkőzés végégig viszont nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítanunk, a kapuk nem forogtak veszélyben, főleg a két tizenhatos között folyt a játék.

Pont nélkül kellett hazaérnünk, s a hétvégén ismét nagyon nehéz feladat előtt állunk, mert a jó erőkből a bajnok aspiráns csapathoz látogatunk. Viszont ez nem azt jelenti, hogy mi már most feladtuk! Javítani szeretnénk és megmutatni, hogy a hétvégi játékunk csak kisiklás volt, s mindenki sokkal többet tud annál a produkciónál.

A hétfői edzésen megbeszéltük a budaörsi mérkőzés tanulságait, reméljük, hogy tényleg tanulunk belőle. A héten készülünk a Tatabánya játékára és hisszük, hogy meglepetést tudunk okozni megint, mint három hete tettük azt Győrben.

Szerdán egymás közötti játék szerepelt a programban, amelyen gyakoroltuk a hétvégén alkalmazandó variációkat. Reméljük, hogy előre felé pontosabbak gyorsabbak és gólra törőbben tudunk majd játszani, s ez a mérkőzés után minden téren meg fog majd mutatkozni. Az biztos, nem feltartott kezekkel megyünk Tatabányára, mindenképp javítani szeretnénk. Tudjuk hogy nehéz feladat előtt állunk, de éppen ezért vagyunk labdarúgók, hogy ezen feladatokat megoldjuk, szurkolóinknak pedig ezáltal örömet szerezzünk. Bíznunk kell magunkban, és nem utolsó sorban egymásban, hogy ezt a feladatot meg tudjuk oldani.

Leitold Tamás

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.