Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fontos Eb-selejtezők előtt a válogatott

2010. október 27. 16:37
Fazekas Nándor, az MKB VKC válogatott hálóőrének blogja a csütörtöki (18 óra) Eb-selejtező helyszínéről.

Múlt hét pénteken reggel Orosházára utaztunk bajnoki mérkőzésre a Veszprémmel, ahol 300-350 km-es utazást követően magabiztosan győztünk. A hétvégén pedig szabadprogramot kaptunk –amelyet a családommal tölthettem –, hiszen az elmúlt hetek a BL és a hazai találkozók sora miatt feszített tempóban zajlottak, s az előttünk álló válogatott program miatt is szükségünk volt a pihenőre.

Mint ismeretes, csütörtökön Szombathelyen a bosnyákokkal, vasárnap pedig idegenben az észtekkel játszunk fontos Európa-bajnoki selejtezőket. Véleményem szerint a négyesünkben a bosnyák a legerősebb rivális, a tornára való kijutáshoz azonban hazai pályán „illene” legyőznünk őket. Az említett együtteseken kívül még a macedónokkal küzdünk meg a továbbjutást érő első két helyért a 2012-es szerbiai Eb-re. Ami egyébként azért is fontos lenne, mert ha valamely ok folytán a jövő januári svédországi vb-n nem tudnánk kvalifikálni magunkat az olimpiára, akkor ott még maradna esélyünk kivívni az ötkarikás szereplést.


Fazekas Nándor a nemzeti csapat kapujában

Ennek szellemében kezdtük a felkészülést a hét elején. A szegediek vasárnap még bajnoki mérkőzést játszottak Mezőkövesden, így ők csak hétfőn délben csatlakoztak a Veszprémben készülő kerethez. Mi ekkor délelőtt már futással és súlyzózással készültünk, délután pedig a komplett csapattal folytattuk a munkát, majd kedden még két edzés várt ránk. Ma reggel elutaztunk a találkozó helyszínére, ahol most éppen a csendes pihenő tart, délután pedig újabb tréning kövekezik. A hangulat kiváló a csapat körül. Katzirz Dávid dereka azonban sajnos megsérült, így ő már haza is utazott. A keret többi tagja ugyanakkor egészséges, s mindenki harca készén várja, hogy a játékvezetők holnap a sípjukba fújjanak, s elkezdődjön a csata.

Nagyon erős ellenfél vár ránk holnap. A bosnyák nemzeti csapat átalakult, új játékosokkal és új szövetségi kapitánnyal érkezik. Olyan kézilabdázókat is felvonultatnak, akik korábban a volt Jugoszlávia más válogatottjában is szerepeltek már. Közülük a Barcelonában edződő Saric is kihagyott három évet, s most Bosznia-Hercegovina színeiben szerepel. A különböző hírekből egyébként az szűrődik le számunkra, hogy az ellenfél nagy önbizalommal várja a mérkőzést, s mindent arra tesznek fel, hogy végre kijussanak egy világversenyre. Nekünk persze az a legfontosabb, hogy mi ott legyünk a tornán, amelyhez hazai pályán mindenféleképpen le kell győzni Terzicéket. Hazai pontvesztés esetén nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk.

Idén ráadásul már nem is játszunk több tétmeccset, ezért nem csak a kontinensviadalra való kijutás, hanem a januári vb miatt is fontos az előttünk álló két összecsapás. Hiszen ezek a meccsek alkalmasak igazán az összecsiszolódásra. Fontos hatvan perc előtt állunk, ezért szeretettel várunk mindenkit a helyszínre, hiszen a közönségünk buzdítása nagyon sokat segíthet nekünk. Kiváló példa erre a Szlovénia elleni csata is.

A meccs után Szombathelyen maradunk, pénteken reggel utazunk Budapestre, ahol délután edzünk egyet, s szombat reggel indulunk Észtországba. Róluk egyelőre túl sok mindent még nem tudunk. Egy észt játékost ismerünk. a jó képességű fiatal balátlövő a Schaffhausenben játszik, s előszerződése van a Kielhez. Nagyon nehéz róluk videót szerezni, hiszen ez idáig csak előselejtezőket és selejtezőket játszottak. Mindenféle nagyképűség nélkül úgy gondolom, hogy a magyar együttes van olyan szinten, hogy az észt alakulatot így is le tudja győzni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.