Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új mechatronikai labor

2010. november 12. 4:00
Csütörtökön délelőtt átadták az új Festo Akkreditált Oktatási Központot a Pannon Egyetem N épületében.

„Komplex hallgatói, intézményi és munkaerőpiaci szolgáltatásfejlesztés a Pannon Egyetemen” címmel új projekt indult 2010 nyarán az egyetemen. A TÁMOP 4.1.1/A-10/1/KONV pályázat támogatási összege 591 millió forint, melyet az intézmény a szolgáltatásainak népszerűsítésére és korszerűsítésére, munkaerőpiaci alkalmazkodásának elősegítésére, nemzetközi versenyképességének fokozására fordít. A projekt keretén belül november 11-én, csütörtökön nyitották meg az új Festo Akkreditált Oktatási Központot.


dr. Rédey Ákos

– Nagy pillanat ez a Pannon Egyetem életében, hosszas munka előzte meg a központ beindítását. Németh Attilával, a Festo Didactic vezetőjével beszélgettünk róla, hogyan lehetne kamatoztatni nálunk is az általuk kínált lehetőségeket. Ezután a legfelső szintű vezetőkkel kezdtünk tárgyalni. A megvalósulásnak sok feltétele van, de a szakmai és a mérnöki tudás a legmeghatározóbb ezek közül. Ezek a fejlesztések is szervesen illeszkednek azokhoz a tervekhez, amelyeket az egyetem megálmodott magának – számolt be róla dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora.


Németh Attila

Németh Attila ezután beszámolt arról, hogy a Festo immáron 20 éve van jelen az oktatásban, már felnevelt egy generációt. Ez az együttműködés az egyetem és az ipari partnerek számára is csak gyümölcsöző lehet. Az általuk kínált képzések felnőttoktatás formájában valósulhatnak meg. A Festo 52 országban van jelen, így a nemzetközi kapcsolatokat tekintve is fontos ez a projekt, mivel mindenhol ugyanazokat a kompetenciákat kapják a diákok.


dr. Szalai István

– Az oktatási központ haszonélvezői a mechatronikai szak hallgatói lesznek. Jelenleg 120 diák tanul alapképzésen, 10 pedig mesterképzésen van nálunk. Azon vagyunk, hogy az alapképzésben gyakorlati oktatást nyújtsunk – mondta dr. Szalai István, a Mérnöki Kar dékánja.

Janni Anikó
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.