2017. szeptember 21., csütörtök
Máté névnap
Instant
Megidézték Arany és Kodály szellemiségét
Példátlan összefogás egy veszprémi családért
Egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem szervez jótékonysági árverést egy rászoruló veszprémi anya és gyermekei részére.
Oktatás érdekképviselet nélkül?
Érdemi érdekképviselet nélkül nem lehet javítani az oktatás minőségén, a tankerületi tanácsokba pedig a szakszervezeteket is be kellene vonni – erről beszélt szerdán Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője és Bán Mihály, a Pedagógusok Szakszervezete Veszprém járási titkára.
Kossuth Lajosra emlékeztek születésének 215 éves évfordulóján
Megemlékezést tartottak kedd reggel Kossuth Lajos születésének 215. évfordulója alkalmából a Kossuth-laktanya emlékparkjában.
Elítéltből az egyház tagja
A rablóból pandúr meséje a valóságban sokszor úgy tűnik, elképzelhetetlen, a huzamosabb ideje fogvatartottakról pedig egy idő után nemcsak a társadalom, de a saját családjuk is lemond. A börtönlelkészek alázatos szolgálatának köszönhetően azonban időnként történnek még csodák.
Fontos a társasházak fokozott tűzvédelme
Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat.
Megkezdődött a parlament őszi ülésszaka
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött meg az Országgyűlés őszi ülésszaka hétfőn.
Sziámi macska gazdáját keresik
A Vehir.hu az Állatvédő Egyesület Veszprémmel együttműködve mutat be heti rendszerességgel örökbefogadásra váró állatokat.
Életünk az utakon
Kiállítás nyílt pénteken délelőtt a Városháza aulájában a veszprémi baleseti helyszínelők életképeiből. A kiállítást Porga Gyula polgármester nyitotta meg.
Ismét a fiataloké volt az Aréna
A tavalyi sikeres debütálás után idén második alkalommal rendezték meg a Fiatalok Napját Veszprémben.
Tisztulj Veszprém!
A VKSZ Zrt. vezénylésével városunk is csatlakozott az országos Te Szedd! akcióhoz, akik pénteken a Fenyves utca környékén gyűjtötték össze a hulladékot.
Megjelent az Ecoport magazin tizedik száma
Pénteken megjelent kiadónk ingyenes gazdasági és életmód magazinjának legfrissebb száma, címlapon a tavaly újjászerveződött Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával, dr. Guller Zoltánnal.
Előadások a rák kezeléséről
Az 1990 óta működő Magyar Rákellenes Liga (A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen címmel indított előadássorozata harmadik állomásaként Veszprémbe, a Csolnoky Ferenc Kórházba érkezett csütörtökön.
Középpontban a munkatársak
A vevői megrendelések növekedése és az új termékek bevezetése, felfuttatása következményeként sok új munkatársra számít a Continental veszprémi gyára, akiket képzett mentorok segítenek az első hónapokban.
Energetikai megújulás a Noszlopy Gimnáziumban
Ünnepélyes keretek közt átadták a nemrégiben energetikailag felújított Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttesének kollégiumi épületrészét szerdán. Az épületátadás után sajtótájékoztatót tartott Szauer István a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő és a Fidesz választókerületi elnöke.
Elkezdték a Valeo új logisztikai központjának építését
Szerda délután került sor a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. telephelyén megvalósuló logisztikai központ ünnepélyes alapkőletételére.
Fegyvert találtak szemétszedés közben
Veszprémben, a Fenyves utcában. Vajon ki hagyhatta el?
Tájékoztatás forgalomkorlátozásokról
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat beruházásában a Petőfi Sándor utcában a Jutasi út és a Madách Imre utca között az út rekonstrukciós munkák 2017. szeptember 18-án megkezdődtek.
A jövőben elektromos bér-robogó rendszer is megjelenhet Veszprémben
VIDEÓ - Az elektro-mobilitás jegyében a budapesti BuBi-hoz hasonló közösségi közlekedési rendszer beindításán gondolkozik a VKSZ Zrt., de a saját járműparkját is elektromos járművekkel bővítheti. A próbaüzem 2018-ban kezdődhet.
Nyerjen mozijegyeket!
A Cinema City Balaton Plaza jóvoltából páros mozijegyeket sorsolunk ki játékosaink között!
Szívinfarktus: lehetne javítani a túlélési arányon
Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató.
GALÉRIA: Veszprém Szlalom
Vasárnap ismét autók sürögtek-forogtak a Veszprém Aréna parkolójában, ismét megrendezték a Veszprém Szlalomot.
Nyolcvan év kilátása a várból
Vannak képek, amiket minden veszprémi ismer. Vannak fotók, amiket - amióta létezik fényképezés - a turisták újra meg újra elkészítenek.
Ünnepel az örmény diaszpóra
Az Örmény Nemzetközi Diaszpóra Fesztivál nyitónapján Veszprémben, az Agórában egész napos programsorozattal fogadták a nemzetiséghez tartozókat és az örmény kultúra szerelmeseit szombaton, amikor a független Örmény Köztársaság kikiáltásának 26. évfordulóját ünnepelték.
Újdonságok a Pannon Várszínház új évadában
Megtartotta évadnyitó társulati ülését pénteken a Pannon Várszínház.
Czeglédy Csaba újra Veszprémben
Péntek délután az MSZP költségvetési csalás ügybe keveredett politikusa a járási bíróságon járt.
PÉNZÜGYI VEZETŐT KERES A SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
A hősi halál szörnyű és tragikus
Ahogy azt korábban megírtuk, az elmúlt héten magyar és német katonák közös munkája nyomán szépültek meg hadisírok városunkban.
PÁRIZS NYERTE A 2024-ES OLIMPIÁT
Ahogy az előre várható volt, a két talpon maradt 2024-es olimpiai pályázó, Párizs és Los Angeles is kapott egy-egy rendezési jogot: 24-ben a franciák, 28-ban az amerikaiak látják vendégül a világot.
Hogyan válasszunk burkolatot ?
Kevés dolog van a lakásfelújítás vagy – építés során, amelyen többet merengenek a tulajdonosok, mint a burkolatokon.
Hétfőtől Veszprémben is aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum
Azt mondják, a korrupcióellenes népszavazási kezdeményezést legalább olyan lendülettel csinálják végig, mint az olimpia-ellenes mozgalmat. A Momentum helyi bemutatkozása meglehetősen kínosra sikeredett.
Pénteken rajtol a mobilitási hét
A környezettudatosság mellett a biztonság is előtérbe kerül az Európai Mobilitási Héten szeptember 15. és 22. között.
A jövőben elektromos bér-robogó rendszer is megjelenhet Veszprémben
Ajánló
AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT VESZPRÉMI PROGRAMJAI
Családi délután
Helyszín: Kádártai Faluház Vasút u. 2., Kádárta, Veszprem, Hungary, 8411 Időpont: 2017-09-23 15:00 - 18:00
Csendőrkáposzta kolbászgombóccal
Helyszín: Kádártai Faluház Vasút u. 2., Kádárta, Veszprem, Hungary, 8411 Időpont: 2017-09-27 18:00 - 19:00
Bob herceg PREMIER
Premier: 2017.09.29. | péntek | 19:00 | Petőfi Színház
A ZENE VILÁGNAPJA
2017.10.03. | kedd | 19:00 | Hangvilla Nagyterem
Robin Hood - A Sherwoodi erdő legendája életre kel
A Robin Hood musical 2017. október 13-án Veszprémben lesz látható a Veszprém Arénában. A veszprémi előadásra jegyek már kaphatóak!
Szentpétervári Balett Színház - Hattyúk Tava
2017.10.27. | péntek | 19:00 | Hangvilla Nagyterem
IV. Bakony Expo: A természet íze – a vidék portékája
Idén negyedik alkalommal november 10-12. között várja látogatóit a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A három napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont.
Jézus Krisztus Szupersztár
Magyarországon 1972 óta látható volt már az előadás a Madách Színház 2010-ben mutatta be először olyan sztárok főszereplésével mint Sasvári Sándor, Feke Pál, Csengeri Attila, Polyák Lilla, Gallusz Niki, Csonka András, Nagy Sándor, Tóth Attila és még sokan mások. A nagy sikerű Jézus Krisztus Szupersztár előadás 2017. november 25-én a Veszprém Arénában lesz újra látható a Madách Színház sztárjaival.
Diótörő az Arénákban
Egy jól ismert karácsonyi történet, Csajkovszkij nagyszerű balettje cirkuszművészet és háttérvetítés kíséretében. 2017. december 16. (szombat) | 18:00