2017. február 25., szombat
Géza névnap
Instant
Az igazsággal szemben tehetetlenek voltak
A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek a Fidelitas Veszprém tagjai péntek este a Brusznyai emlékműnél.
Boldogok a sajtkészítők, ha filmre veszik őket
Rövidfilmes pályázatot hirdettek veszprémi cégek középiskolás diákok részére. A cél, hogy a fiatalok saját szemszögükből mutassák be a hiányszakmákat.
Szorosabb együttműködés valósulhat meg a térségi önkormányzatok között
Szerdán rendezték meg a már hagyományosnak számító Nagyvázsonyi Közéleti Kávéhát Sorozatot. Fábry Szabolcs, a község polgármestere mellett jelen volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere, illetve Márfi Gyula, veszprémi érsek is.
Válaszút előtt az építőipar
Sok feszültség nehezíti az építőipar helyzetét, a kelet-közép-európai régió ráadásul nagyon erősen uniófüggő, a szakemberek mégis bíznak a piac fellendülésében – derült ki Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnökének előadásából, aki az építőipar kilátásairól beszélt az Iparkamara csütörtöki fórumán.
Hetedik évfolyamát kezdi a Snétberger Zenei Tehetség Központ
Hetedik évfolyamát kezdi hamarosan a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ.
Szanyi Tibor: Gyurcsány és Puch gazember
Puch László a szememben gazemberré vált, mivel két székházból is kiköltöztette az MSZP-t, és a saját cégeit vitte oda - idézi Szanyi Tibort az origo.
Napirend előtt: látványos fejlesztést álmodtak a Kálvária-dombra
#KÖZGYŰLÉS A Szent Miklós-szeg fejlesztése mellett a belváros színei is szóba kerültek napirend előtt, az ellenzék a jegyzőt bombázta kérdésekkel.
Munkalehetőség Veszprémben
Megerősítik a határzárat
A szerb-magyar határszakasz műszaki határzára mögött egy második védelmi vonal kiépítéséről döntött a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.
Az olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány
A budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) és Budapestnek a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció - közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.
Ovádi: Kiemelt figyelmet kapnak a családok a költségvetésben
Több fontos közlekedésfejlesztési és kulturális beruházás is elkezdődhet az idei évben, a legnagyobb hangsúly pedig a családokat segítő akciókon lesz – számolt be a 2017-es költségvetés tervezetéről Ovádi Péter önkormányzati képviselő szerda reggeli sajtótájékoztatóján.
Életmentő matricák a korláton
A Szent István-völgyhídról elkövetett öngyilkosságok számát hivatott csökkenteni a Kapcsolat ’96 Mentálhigiénés Egyesület projektje. Az egyesület matricákkal hívja fel a figyelmet az ingyenesen hívható lelki segély szolgálatra.
Megújul az északi ipartelep úthálózata, fejlesztik a Pápai utat is
#KÖZGYŰLÉS 2,7 milliárd forint értékben fejlesztenék a közlekedési infrastruktúrát a Pápai út és a Kistó utca között.
Visszavonulóban a járvány
Az országban visszavonulóban van az influenzajárvány - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.
A költségvetés vitája: kiszámítható és biztonságos
#KÖZGYŰLÉS #KÖLTSÉGVETÉS A 2017-es veszprémi költségvetés volt a februári közgyűlés legfontosabb napirendje. Összefoglaljuk a vitában elhangzottakat.
Egészséges Tapolca, Egészséges Gazdaság
A klasszikus cipőtől a modern műalkotásokig
Vass László a világhírű, kitűnő minőségű, kézzel varrott cipőket készítő, 1978 óta működő Vass Cipő műhely és üzlet alapítója és vezetője. Az 1970-es években kezdett el festményeket vásárolni; kollekcióját ma a világ legnevesebb magángyűjteményei között tartják számon.
Munkaársat keres az Otthon Centrum
Munkatársakat keres az állatkert
LMP: Tegyünk a családon belüli erőszak ellen!
A parlament és az önkormányzat is tehetne a családon belüli erőszak visszaszorításáért a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc szerint.
Indul a tavaszi nagytakarítás!
A napokban elkezdődött a téli időszakban utakra került síkosságmentesítő szóróanyag gyűjtése.
Tovább erősítik a lengyel-magyar barátságot
Kockanapok Veszprémben
Belestünk a Kockanapok előkészületeibe