2017. március 29., szerda
Auguszta névnap
Instant
Sok napsütés
A hőmérséklet ma 21°C közelében tetőzik, csütörtökön gyenge hidegfront érkezik.
Brusznyai másik arca
Brusznyai Árpád életét és emlékét kutató csoport tartott konferenciát a Pannon Egyetemen kedden, mely a mártír hős sorsának mélyebb összefüggéseire is rámutatott.
Biztonságosan közlekedni egy életúton
#KÖZLEKEDÉS Kedd délelőtt megnyitották a Magyar Autóklub Biztonságosan közlekedni egy életúton című közlekedésbiztonsági és oktatási programját a Tesco-parkolóban.
A gyógyító erejű elismerő szó
Kardos Klára szakpszichológussal beszélgettünk a kritika és az elismerő szavak szerepéről életünkben, arról, hogyan hat ránk az, ha valaki kritizál minket.
Felszámolták a szeméthegyet Csererdőn
A Városháza, a VHK Nonprofit Kft. és a VKSZ Zrt.képviselői helyi lakosokkal együttműködve tisztították meg a csererdei bekötő utat az ott szétszórt hulladéktól.
Közösségek pályázhatnak falfelületek megújítására
Iskolák, óvodák, önkormányzatok, civil szervezetek pályázhatnak közösségi falfelületek megújítására a Let's Colour Településszépítő Egyesületnél, amely 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket ad a nyerteseknek.
Fizessen verssel a színházjegyért!
Ösztöndíj pályázatot hirdet a Diákhitel Központ
Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ második alkalommal hirdeti meg Ösztöndíj Pályázatát minden olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik.
Zágrábban jártunk
#GALÉRIA A Telekom Veszprém hétvégi meccse előtt volt időnk körülnézni Zágrábban. A városról Tál Dominik készített néhány fotót.
Ennyit változott a Kossuth utca
#FORTEPAN Ismét felkerestük a Fortepan egyik veszprémi fotójának helyszínét.
Versenyt nyertek a Jendrassik tanulói Tatabányán
Theresa May: nincs visszaút, az Egyesült Királyság kilép az EU-ból
Megkezdődött az Egyesült Királyság uniós kiválás folyamata - közölte Theresa May brit miniszterelnök alsóházi beszédében.
Ovádi: Nincs veszélyben a Pannon Egyetem egysége
Magyarország gazdasága fenntartható pályán
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét megrendezte a már hagyományos gazdasági fórumát kedd délelőtt
Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában
A kormányfő erről kedden beszélt a visegrádi tagállamok (V4) kormányfői találkozója utáni sajtótájékoztatón, Varsóban.
Vidám programokkal köszöntik a tavaszt
Vásári forgataggal, kulturális programokkal és finomságokkal ünnepli a tavaszt Veszprém városa április 8-án a Tavaszi Tekergő keretében.
Közösen tréningeznek a speciális mentőcsapatok a Bakonyban
Két napon keresztül tréningezik együtt a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az SOS Mentőkutyás Egyesület és a Budapesti Önkéntes Mentő Egylet Katasztrófa Elhárítási Csoport a Bakonyban, Herendnél.
A nyelv közösségformáló erővel bír
Veszprém adott otthont a Magyar-Spanyol Kéttannyelvű Gimnáziumok Országos Találkozójának pénteken. A 15. alkalommal megrendezett játékos formájú eseményre Spanyolország nagykövete is ellátogatott.
A magyar nyelvű oktatás miatt figyelmeztette a román kormányt Navracsics
Navracsics Tibor levélben kérte a román minisztert, hogy nyissanak magyar nyelvű tanszékeket a marosvásárhelyi egyetemen, és rendezzék a magyar katolikus gimnázium körüli vitát - írja az Index Eurológus.
Víz világnapja a Bakonykarszt Zrt.-nél
#VÍZ VILÁGNAPJA A víz világnapját ünnepelték csütörtökön Veszprémben a BAKONYKARSZT Zrt. Vízközmű Múzeumában tárlatvezetéssel és az erre az alkalomra meghirdetett pályázat eredményhirdetésével.
A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih
Lezárják a buszsávot, torlódások lehetnek a Jutasin
Közleményben tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája az autóbusz pályaudvar környékén várható ideiglenes forgalmirend-változásról.
Zágrábban jártunk
Belestünk a Kockanapok előkészületeibe