2017. május 29., hétfő
Magdolna névnap
Instant
A közösség jövőjéről gondolkodtak
#EKF A 2023-as Európa Kulturális Főváros pályázattal kapcsolatban rendeztek konferenciát pénteken a Hangvillában.
Szakértők a hitelekről
A Magyar Fejlesztési Bank-pontokon elérhető uniós pénzekről és hitelekről tartottak előadásokat az Ecoport magazin workshop keretében péntek délelőtt Veszprémben.
Veszprém megyében is gyűjti az aláírásokat a Jobbik
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Jobbik kezdeményezését a Bérunióra vonatkozó európai népszavazás tárgyában.
Cigányzenével és festménykiállítással indul a szezon
Hamisítatlan cigányzenével és Debreczeny Zoltán festménykiállításával vág neki a szezonnak a balatonfüredi Baricska Csárda. A vendégeket egész nyáron át tartó játékra invitálják.
A szeretet politikája – Horváth Balázsra emlékeztek
Kiállítást és emlékülést szerveztek dr. Horváth Balázs egykori veszprémi parlamenti képviselő, belügyminiszter emlékére a veszprémi Városházán csütörtökön.
Hamarosan konkrét akciókat és forrásokat hirdetnek a Városom Veszprém Mozgalomhoz
#KÖZGYŰLÉS A cél, hogy minden veszprémi lakost bevonjanak a város szebbé tételéhez. A városmarketinget több új termék erősíti, a veszprémi lom elszállítása megoldott, ellopták a temetőkaput, tudásközponttá vált a Deák iskola- ilyen volt címszavakban a májusi közgyűlés a városházán csütörtökön.
Egységben a kulturális főváros címért
#EKF Politikai konszenzus alakult ki az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programmal kapcsolatban – jelentették ki az önkormányzati frakciók vezetői és a frakció nélküli pártok képviselői csütörtökön.
Ovádi: a 2018-as költségvetés az előrelépésről szól
Jövőre folytatódhat a minimálbér-emelés, és tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is. Ingyenes gyermekétkeztetésre minden eddiginél többet fordítanak, de több jut az egészségügyre és az oktatásra is. A Fidesz arra kér minden ellenzékit, hogy támogassák a jövő évi tervezetet.
Szenteket láthatunk Veszprémben
Persze csak szobor formában. Így viszont erős a kínálat: a múlt hónapban beharangozott Szent Mihály-szobor mellett Szent Imre, Szent Anna, Szent Joachim és Szűz Mária szobrával is gazdagodnak a veszprémi közterületek.
Barangolás a Grimm-mesék díszletei között
Az elzászi tartományban sétálni állítólag olyan, mintha a mesék birodalmába csöppennénk. Nem is állítólag. Mont Sainte-Odile-t, Riquewihr-t és Colmart lefedő túránkon mi is épp úgy éreztük magunkat, mintha a Grimm-fivérek fantáziavilágában tennénk kirándulást.
Elhunyt Roger Moore
Elhunyt Sir Roger Moore, a Bond-filmek legendás sztrája, miután szervezete feladta a küzdelmet a rákkal szemben.
„Az igazat nem hamisítom, a hamisat nem igazítom”
Emléktáblát avattak Dr. Horváth Balázs, az Antall-kormány első belügyminiszterének tiszteletére kedd délelőtt a várkapunál.
Terrortámadás Manchesterben: 19 halott, 50 sebesült
Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy tizenkilenc halálos áldozata és hozzávetőleg ötven sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek.
Kövér: Nem az unió ellen küzdünk
Nem az Európai Unióval szemben küzdünk, a kormány az Európai Unió tagjaként kívánja látni Magyarországot a jövőben is, sőt egy jobb, erősebb EU tagjaként - jelentette ki Kövér László hétfőn Keszthelyen.
Jó úton a háziorvosi ellátás
Az elmúlt években új kihívásokkal kellett szembenéznie a háziorvosoknak is, úgy tűnik azonban, a rendszer elindult a fejlődés útján és egyre több rendelkezés segíti a szakmabelieket.
Elzász ékszerdobozkái
14 gondolat az EP-ről és Strasbourgról