2017. november 22., szerda
Cecília névnap
INSTANT
Pannon Management Review – Fókuszban a Balaton
Az angol nyelvű folyóirat legújabb száma a Balatonnal foglalkozik.
Miniszteri elismerő oklevelet kapott dr. Lőrincz Katalin
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Turizmus Intézeti Tanszék egyetemi docensét, intézetigazgatóját, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjét kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységéért díjazta dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
Pannon Egyetem Gólyabál 2017
Mindenki vésse be a naptárába: november 30-án gólyabál lesz a Pannon Egyetemen. Fellép a Kelemen Kabátban, a Supernem és a Magashegyi Underground, de az elmaradhatatlan Necc Partyt is megrendezik.
Nem az egyéni képesség, hanem az akaraterő a legfontosabb
A céljaink eléréséhez nem az egyéni képesség a legfontosabb, hanem az akaraterő – vallja Katona Attila, a Pannon Egyetem PhD hallgatója, aki a statisztikai folyamatszabályozást érintő kutatásai mellett egy éve az IBM-nél dolgozik adatelemző/tanácsadóként. Fiatal, tehetséges és ambiciózus, akiben megvan a potenciál, hogy a gazdasági szféra sikeres szereplőjévé váljon.
Hallgatói siker az egyetemen
Szigetvári Barnabás, a Pannon Egyetem hallgatója ezüstérmes (2. helyezett) lett a 13. Grand Prix Chimique vegyésztechnikusi diákolimpián Szerbiában (Petnica Science Center).
Hátránnyal indulnak, szeretettel találkoznak
Jubileumi jótékonysági gálára készül a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület: november 18-án 10. alkalommal gyűlnek össze az adományozók, hogy felajánlásukkal segítsék a rászoruló gyerekeket.
Erasmus + LELLE projekt - TANULJUNK MEG TANULNI!
Ugye hallottuk már, hogy az egyetem nem az életre készít fel? Ugye sokan hallottuk és tapasztaltuk, hogy az állásinterjúkon és a munkában nem a tananyagot kérdezik, hanem a kompetenciáinkat vizsgálják? Felmerült már bennünk a kétség, hogy nem tudunk kritikusan gondolkodni, nem vagyunk jó probléma megoldók? És éreztük már valaha azt, hogy az alkalmazott tanulási stratégiánk nem hatékony?
Polinszky-díjat kapott dr. Bartha László
A díjat a magyar tudomány ünnepe alkalmából adták át csütörtökön a Pannon Egyetem aulájában.
Nemzetközi tudományos kiválósági rangsorban előkelő helyen a Pannon Egyetem
Sikeresen zárult az egyetem írópályázata
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja tavasszal hirdetett írópályázatot egyrészt a Pannon Egyetem polgárai, másrészt Veszprém megyei középiskolások számára.
A cél a kultúra ápolása és szinten tartása
Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Pannon Unifest egyetemi összművészeti fesztivált október 9. és 15. között. Ennek kapcsán beszélgettünk a rendezvény két főszervezőjével, Szeles Józseffel és Deli Kittivel.
Egyszerűbben a felsőoktatásba!
A Pannon Egyetem, az Együtt A Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ), a Matematikai Tehetségekért Alapítvány (MATE) valamint a Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ) konzorciumi pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című pályázati felhívására. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült, így a Konzorcium az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában 350.327.759,- Ft összegű támogatásban részesült. A pályázati projekt 2017. szeptember 01. és 2020. február 29. között valósul meg.
Volkra Ottó-díjat kapott Márfi Gyula
A veszprémi érsek a Pannon Egyetem Mérnöki Karának pénteki tanévnyitó ünnepségén vehette át az elismerést, ahol köszöntötték a gólyákat és kitüntették az elődöket is.
Burgen Scholar díjat kapott Tóth Brigitta
Tóth Brigitta, a Georgikon Kar adjunktusa Burgen Scholar kiválósági díjat kapott az Európai Tudományos Akadémiától (Academia Europaea).