2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső névnap
INSTANT
Innováció és útmutatás
Társadalmi innovációs versenyek lebonyolítását segítő kézikönyvet adott ki a Pannon Egyetem, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a fiatalok minél aktívabb és elkötelezettebb szereplői legyenek a helyi közösségeknek.
A Pannon Egyetemen gyökereznek a rák elleni harc eredményei
2012-ben az általános emberi életminőség javítására irányuló kiváló szellemi teljesítmények ösztönzésére hozta létre a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület a Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díjat, melyet idén a dr. Guttman András vezette MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport nyert el többek között a rákkutatásban végzett teljesítményükért.
A Földön egy rosszul beállított termosztát működik
Veszprém Megyei Klímastratégia kidolgozásának megalapozása címmel rendeztek konferenciát a Hangvillában kedden.
Startra fel!
2017. május 31-én, a Pannon Egyetemen rendezték meg a Startup Campus Roadshow utolsó hazai állomását.
Hallgatói siker a K&H a „Fenntartható agráriumért” ösztöndíj-pályázatban
Lezárult az agrárképzést nyújtó egyetemek és főiskolák hallgatói számára idén harmadik alkalommal meghirdetett K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelyen 11 felsőoktatási intézmény 64 hallgatója nyújtotta be színvonalas szakmai pályamunkáját.
Gran Prize Díjban részesült a dr. Guttman András által vezetett MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj pályázat idei nyertese a dr. Guttman András által vezetett MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport. A Svéd Kereskedelmi Testület 2012 októberében határozta el, hogy az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére díjat hoz létre. A rangos díjat 2017-ben Anna Boda svéd nagykövet-helyettes adta át.
Kihívásokra éhes, kicsit bolondos ifjúság
Ha jól csinálják legalábbis, ilyenek maradnak azok a fiatalok, akik pénteken vehették át diplomájukat a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén.
Dr. Abonyi János a Lendület program támogatottja
A Mérnöki Kar oktatója a negyedik ipari forradalomról szóló munkájával győzött.
A Georgikon Kar kutatóinak közreműködésével térképezték fel minden eddiginél részletesebben Európa talajainak vízgazdálkodását
Az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézetének vezetésével, a Pannon Egyetem Georgikon Kara, az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (EC JRC) és az ISRIC – Nemzetközi Talajinformáció intézetének közreműködésével az eddigi legrészletesebb talaj-vízgazdálkodási térképeket állították elő Európára 3D EU-SoilHydroGrids néven. A térképek fontos alapinformációkat nyújtanak a klímatudatos és vízmegőrző területhasználat tervezéséhez.
Lesz-e Szilícium-völgy a Balaton-felvidéken?
A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő támogatásával megvalósuló országos startup roadshow Veszprémbe is ellátogatott. Szerda délután Veszprém és a régió innovatív ötletei is bemutatkoztak a Pannon Egyetem konferenciaközpontjában.
Hogyan tanuljunk meg tanulni?
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2017. május 25-én rendezte meg a LELLE Regionális Konferenciát, amelynek keretében a “LELLE – Let’s learn how to learn!”projektben elért eredményeket mutatták be.
Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz
A Pannon Egyetem Mérnöki Karán üzemanyagkomponensek kifejlesztése céljából egy négyéves kutatási-fejlesztési projekt indult, melyben a Magyar Tudományos Akadémia Anyag és Környezetkémiai Intézete, valamint a MOL Nyrt. (potenciális felhasználóként) is közreműködik.
Akadémiai Díjban részesült dr. Gelencsér András
A Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésének május 8-i nyilvános ünnepi ülésén kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként az MTA Elnöksége Akadémiai Díjban részesítette dr. Gelencsér András levegőkémikust, a Mérnöki Kar Környezettudományi Intézetének egyetemi tanárát, a Pannon Egyetem rektorát.
Naptár
H K SZE CS P SZO V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31