2017. szeptember 20., szerda
Friderika névnap
INSTANT
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSSAL FOGLALKOZÓ K+F STRATÉGIAI MŰHELY ALAKULT A PANNON EGYETEMEN UNIÓS TÁMOGATÁSSAL
A Pannon Egyetem 2016-ban GINOP-2.3.2-15 – „Stratégiai K+F műhelyek kiválósága” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 859 559 242 forint vissza nem térítendő támogatást a GINOP-2.3.2-15-2016-00016 azonosító számú és „Vízbázis-védelem, moduláris, mobil vízkezelő rendszerek és szennyvízkezelő technológiák fejlesztése a Pannon Egyetem bázisán hazánk dinamikus export növekedésének elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására.
Kopogtató Tábor 2017
GALÉRIA - Nemcsak a gólyák találkoztak a tanévkezdés előtt: a kollégiumba beköltözők is közösséget építhettek szeptember elején.
Zánka, Balaton, remek hangulat – így telt a Pannon Egyetem Gólyatábora
400 gólya ünnepelte Zánkán azt, hogy a Pannon Egyetem hallgatója lett az egyetem hivatalos Gólyatáborában augusztus 25. és 28. között.
Nyílt nap a GTK Üzleti Tudásközpontjában
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Tudásközpontja 2017. szeptember 15-én, pénteken délelőtt (8.30-12.30) Nyílt Napot tart mindazon érdeklődők számára, akik szívesen kapnának ízelítőt az Üzleti Tudásközpont készségfejlesztő programjából.
Nemzetközi hallgatói sportsikerek
A magyar válogatott az európai első helyezést érte el a IX. Lábtoll-labda Világbajnokságon, melynek Balogh Eszter kereskedelem és marketing szakos hallgató, a Sport és Tanulás Program ösztöndíjasa is tagja. Eszter idén októberben a German Openen, míg következő évben a szintén Németországban rendezendő Európa Bajnokságon is bizonyítja tudását.
Olasz vendégek a Gazdaságtudományi Karon
A forró augusztusi napok mediterrán hangulatát fokozva olasz vendégek látogattak a Pannon Egyetemre. Az Università degli Studi Mediterranea di Reggio Calabria-ról Angelo Viglianisi Ferraro professzor vezetésével tizenöt jogi- és gazdaságtudományi területen tanuló hallgató érkezett, őket a Gazdaságtudományi Kar látta vendégül.
Nyáron is tanultak
Nagy sikerrel zárult Karunkon az első nyári egyetem (1st CEPI Summer School) a Pannon Egyetem Georgikon Kar és a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem közös, CEPI - Centre of Excellence for Poultry Innovation elnevezésű projektjének keretében 2017. augusztus 21 - 26. között.
Aranyat érhet a rutinja
Beszélgetés Hegedűs Gergellyel, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém első nyári szerzeményével, aki tizenkét éve már debütált mifelénk, de azóta tisztában van azzal, hogy a kosárlabda nem a gyűrűszaggató zsákolásokról és a félpályáról „lőtt” triplakísérletekről szól.
Volkra Ottó-díjat kapott Márfi Gyula
A veszprémi érsek a Pannon Egyetem Mérnöki Karának pénteki tanévnyitó ünnepségén vehette át az elismerést, ahol köszöntötték a gólyákat és kitüntették az elődöket is.
Burgen Scholar díjat kapott Tóth Brigitta
Tóth Brigitta, a Georgikon Kar adjunktusa Burgen Scholar kiválósági díjat kapott az Európai Tudományos Akadémiától (Academia Europaea).
Növelné kutatás-fejlesztési potenciálját a Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem konzorciumi pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, Tematikus kutatási hálózati együttműködések című pályázati felhívására. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült, így a Konzorcium az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában 1.207.498.902 Ft összegű támogatásban részesült. A pályázati projekt 2017. július 1. és 2020. október 31. között kerül megvalósításra.
Otthon vannak a vízen
A Pannon Egyetem balatoni evezős flottája lassan két évtizede kínál sportolási lehetőséget a magyar tengeren. A mára több mint nyolcvan klubtagot számláló VESC balatonalmádi vízisport műhelyét mutatjuk be.
Állnak a kihívások elé
Nincs éppen irigylésre méltó helyzetben Mérész Csaba, a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban tavasszal ezüstérmet szerzett HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vezetőedzője, ugyanis egyelőre nem adott a játékoskerete mélysége.
Művészeti tábor az egyetemen
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja immár nyolcadik alkalommal rendezte meg művészeti táborát. Az egyhetes, nem bentlakásos Drámajáték és Versmondó Táborban három korosztály is képviseltette magát, az általános iskola felső tagozatos diákjai éppúgy jelen voltak, mint a középiskolások vagy az egyetemisták.
Kihívásokra éhes, kicsit bolondos ifjúság
Ha jól csinálják legalábbis, ilyenek maradnak azok a fiatalok, akik pénteken vehették át diplomájukat a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén.