2017. február 25., szombat
Géza névnap
INSTANT
Fiatalon is elkormányoznának egy vállalatot
A Gazdaságtudományi Kar 2017. február 2-án ismét megszervezte nagy sikerű Üzleti Szimulációs Versenyét, mégpedig a Thuri György Gimnázium felkérésére, ezúttal Várpalotán, kizárólag a gimnázium diákjainak részvételével.
Innentől az életben kell helyt állniuk
Péntek délelőtt rendezte meg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara diplomaátadó ünnepségét Veszprémben, az egyetemi aulában.
Lepattantak Pavlovicékról
Miután a fővárosban is komolyan vette a dolgát, megvalósította elképzeléseit a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjának éllovasa a palánkok alatt erődemonstrációt tartott és zsinórban tizenharmadik győzelmét aratta.
Közös szmogkutatási projektet indít a Pannon Egyetem, a PTE és az OMSZ
A légszennyezés, köztük a szmogjelenségek kialakulásának vizsgálatát és azok hatékonyabb előrejelzését célzó, 821 millió forint költségvetésű kutatásba kezd márciusban a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) alkotta konzorcium - közölte Geresdi István egyetemi tanár, légkörfizikus csütörtökön az MTI-vel.
Gödöllőhöz csatolnák a Pannon Egyetem Georgikon Karát?
Jelentősen átalakítaná a jelenlegi agrártudományi felsőoktatást egy új kormánytervezet, amely a képzés centralizálásával kívánná fejleszteni a területet. A stratégia szerint Gödöllőhöz kapcsolnák a keszthelyi Georgikon Kart is.
Simán nyert a listavezető
Sorozatban tizenkettedik győzelmét aratta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B Nyugati csoportjának csütörtöki meccsén.
Duális képzést indít a Pannon Egyetem és a Coca-Cola HBC Magyarország
A felsőoktatási intézmény és a piacvezető cég péntek képviselői délelőtt írták alá azt a megállapodást, ami szerint a jövőben duális képzéseket indítanak élelmiszer - és gépészmérnök irányú képzéseken.
Elektronmikroszkópos laboratóriumot hoznak létre Veszprémben
Elektronmikroszkópos laboratórium épülhet őszre Veszprémben, az újszerű berendezéssel részletesen vizsgálható majd egyebek mellett a globális felmelegedés jelensége - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Pannon Egyetem tanára.
Nem veszik félvállról őket
Hazai környezetben gyakorlatilag kötelező nyerni a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek február 24-én (péntek, 17 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen, kosárlabdázóink azonban úgy vannak vele: éllovasként hiába favoritok, ezt a pályán is bizonyítaniuk kell.
Útfelújítások, kerékpárutak, új munkahelyek lesznek a megyében
Veszprém megye infrastrukturális fejlesztéseiről tartott előadást a Pannon Egyetemen dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden.
Jelentős nemzetközi halkutatásban segített a Pannon Egyetem oktatója
Egy nemzetközi kutatócsoport az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának a lapjában január 23-án közölte szingapúri és barcelónai kutatók közös munkáját arról, hogyan befolyásolja a korai fejlődés során kifejtett hőkezelés a halak ivarát. A cikket Orbán László professzor, a Pannon Egyetem címzetes egyetemi tanára levelező szerzőként jegyzi.
Irány erre! - Coach-program hallgatóknak
Az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából a tavaszi félévben is indul a coach-program.
Hőstett az oroszlánbarlangban
Új éllovasa van az NB I/B Nyugati csoportnak: a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a zseniális negyedik negyedbeli „műsorával” megnyerte a liga sokáig emlékezetes csúcsrangadóját, így kosárlabdázóink zsinórban tizenegyedik diadalukat aratták.
Zenei főhajtás Brusznyai előtt
Emlékhangversennyel és díjátadóval tisztelegtek Brusznyai Árpád 1956-os veszprémi mártír emléke előtt kivégzésének 58. évfordulója alkalmából szombat este a Pannon Egyetemen.
Karbantartási Diploma Díj pályázat
A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete diplomaterv pályázatot hirdet KARBANTARTÁSI DIPLOMA DÍJ elnyerésére, 200 ezer forintos összdíjazással.
Ott folytatták, ahol abbahagyták
Idegenbeli bravúrt elérve, az új évben is folytatta jó sorozatát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Nyugati csoportban; a derbiről-derbire javuló kosárlabdázóink főként remek védekezésüknek köszönhetik, hogy zsinórban a kilencedik sikerüknél járnak.
Pályakezdődként 300 ezres fizetés Pannon Egyetem diplomával?
Nagyon is lehetséges: az országos felmérések szerint megközelítőleg ennyit keresnek a frissen végzett műszaki diplomások.