2018. március 22., csütörtök
Beáta névnap
INSTANT
Robotika Szakkör általános iskolásoknak
A Műszaki Informatikai Kar robotika/robotprogramozás szakkört indít általános iskolás 6-8. évfolyamos diákok részére. A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezést ezen a héten még elfogadnak a jelentkező neve, jelentkező elérhetősége, iskola nevének megadásával a szakkor@mik.uni-pannon.hu címen. A foglalkozások szerdán 14.00-15.00 óráig lesznek.
Nők a Tudományban Kiválósági Díjban részesült dr. Stenger-Kovács Csilla
A Nők a Tudományban Kiválósági Díjat olyan fiatal kutatónők nyerhették el immár ötödik alkalommal, akik kimagasló tudományos eredményeik mellett részt vállalnak a műszaki és természettudományos pályák népszerűsítésében, és inspiráló példát mutatnak a pályaválasztás előtt álló fiatal lányoknak.
Hét céget vásároltak Veszprémben az egyetemisták
Az idei, immár XVII. Tímár László Esettanulmányi Megoldó Verseny megnyitóján az induló csapatok jelenleg eladó magyar kisvállalatokat  ismerhettek meg. A verseny keretében választhattak, hogy milyen cég menedzsmentjeként tudják magukat elképzelni, majd 24 órás felkészülési idejükben üzleti koncepciót állítottak össze, mellyel pénzügyi befektetőket győzhettek meg, hogy anyagilag támogassa a vásárlási szándékukat. A verseny hétfői, interaktív szakaszában fehér asztal mellett érvelhettek a tervük életképessége mellett.
A klíma-kocka el van vetve
A klímaváltozásról tartott előadást szerda este a Pannon Egyetemen az intézmény rektora, dr. Gelencsér András.
Őrzi előkelő helyét a Pannon Egyetem a nemzetközi kiválósági rangsorban
Önfertőtlenítő és-tisztító felületű padlóburkolatot dolgoz ki a Graboplast és a Pannon Egyetem
Világszinten is innovatív, önfertőtlenítő és -tisztító, kopásálló és flexibilis felületű padlóburkolatot dolgoz ki közösen a győri Graboplast Zrt. és a veszprémi Pannon Egyetem, amire közel egymilliárd forint európai uniós támogatást nyertek - tájékoztatta a győri székhelyű padlógyártó vállalat az MTI-t. Az új padló segítségével csökkenteni tudják a kórházi eredetű fertőzések számát.
Pannon Egyetem Állásbörze 2018
A Pannon Egyetem március 28-án újra megrendezi a több éves hagyományokra épülő, nagy sikernek örvendő Állásbörzét, mely nem más, mint a munkakeresés gyorsítósávja. Közel 50 cég, több, mint 1500 látogató, és mindez nem csak egyetemistáknak! Aki keresett már valaha munkát, az bizonyára tudja, hogy az önéletrajz önmagában nem garancia arra, hogy felkeltjük egy munkaadó figyelmét. Mi mindent tehetünk még azért, hogy jó állást találjunk?
Intelligens városirányítási rendszereket fejlesztett az IBM vezette konzorcium
Lezárult az IBM Magyarország, a Pannon Egyetem, a Capture Zrt., a Delta Systems Kft. és a Libra Szoftver Zrt. közös kutatás-fejlesztési projektje, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatott. A projekt 2014-ben indult.
Üzemmérnök-informatikus képzés indul három képzőhelyen
A Pannon Egyetem (PE) veszprémi és nagykanizsai képzőhelyén, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen indul új rendszerű, gyakorlatra épülő alapszakként üzemmérnök-informatikus képzés - jelentette be Nagykanizsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.
Lepsényi: a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak az iparban
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.
A bizonytalan világban Brusznyai szellemisége legyen a kapaszkodó
Hagyományos emlékhangversennyel és díjátadóval tisztelegtek Brusznyai Árpád emléke előtt a Brusznyai Alapítvány rendezésében szombat este a Pannon Egyetem aulájában.
A Győr ellen javított a Hoya
Kiköszörülte az év végén, Oroszlányban elszenvedett csorbát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, kosárlabdázóink dicséretesen küzdve, illetve a taktikát megvalósítva „bedarálták” a riválist: diadalnak örülhettek az NB I/B Piros csoportban.
A legjobbak között a Pannon Egyetem vegyészmérnöki képzése