2018. január 17., szerda
Antal névnap
INSTANT
Festetics Imre Bioinnovációs Kiválósági Központ és Stratégiai K+F+I projektműhely indul az egyetemen
A Pannon Egyetem a GINOP-2.3.2-15-2016-00054 azonosító számú pályázata nagyléptékű kutatási program megvalósítására nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 1,036 milliárd forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a.A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A megvalósítás futamideje 2017. január 1. - 2020. december 31., de a kutatási programmal összefüggő vállalások és tevékenységek fenntartásának záró időpontja 2025.12.31.
Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz
A Pannon Egyetem Mérnöki Karán üzemanyagkomponensek kifejlesztése céljából egy négyéves kutatási-fejlesztési projekt indult. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban meghirdetett GINOP-2.3.2-15 - Stratégiai K+F műhelyek kiválósága című felhívás keretében részesült összesen 662 millió forint összegű támogatásban. A projekt a fenntartható mobilitás megvalósításához járul hozzá a molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú üzemanyagok előállításának és felhasználásának megteremtésével. A kutatás középpontjában olyan új termékcsaládok, illetőleg azok előállítására szolgáló eljárások kifejlesztése áll, amelyek nemzetközi szinten is versenyképesek, nagy hozzáadott értékkel rendelkeznek és megtestesítik a tudományterület legújabb eredményeit.
Navracsics: az a jó európai identitás, amely a nemzetieket gazdagítja
Az a jó európai identitás, amely a helyi, regionális, nemzeti identitások mellé gazdagító rétegként alakul ki - mondta az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa Veszprémben, a Pannon Egyetemen tartott pénteki előadásában.
Pro Scientia és Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesültek az egyetem kutatói
Egy hallgatót és öt oktatót díjaztak.
Újra bevetésen a bakonyi bitfaragók
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar immár ötödik alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt, amely a Kar tehetséggondozó programjának fontos részét képezi.
Élvonal – Kutatói Kiválósági Program nyertese lett Orbán László professzor
A program a tudományterület felső 10 százalékába tartozó kutatócsoport-vezetőt és kutatócsoportját támogatja.
Ember a tájban – A balatoni turizmus aktualitásai
A balatoni turizmus aktualitásait vitatták meg turisztikai szakemberek a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai rendezvényén november 9-én a Pannon Egyetemen. A konferenciát követő workshopon a régió borkultúrája és borturizmusa került előtérbe.
Térségi összefogás segíti Veszprém EKF pályázatát
Együttműködési megállapodást kötöttek Veszprém város, a Balatoni Kör, a MOL Nagyon Balaton program, az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület és a Pannon Egyetem képviselői az EKF pályázat sikerességének elősegítésére a pénteken II. alkalommal megrendezett közéleti minikonferencia keretében.
A Győr ellen javított a Hoya
Kiköszörülte az év végén, Oroszlányban elszenvedett csorbát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, kosárlabdázóink dicséretesen küzdve, illetve a taktikát megvalósítva „bedarálták” a riválist: diadalnak örülhettek az NB I/B Piros csoportban.
A legjobbak között a Pannon Egyetem vegyészmérnöki képzése
Fiatal kutatókat díjaztak
Szerda este tartották a Fiatal Kutatók Fórumát a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságánál (VEAB), ahol elismeréssel tüntették ki a legígéretesebb ifjú tehetségeket.
Közel 8 millió forintos támogatást nyert a Pannon Egyetem Mérnöki Kara
A Mérnöki Kar harmincezer dollárt nyert az Arconic Alapítvány pályázatán a természettudományos szakok népszerűsítésére létrehozott nyári szakmai táborok megvalósítására. A támogatást ünnepélyes keretek között adták át hétfőn a Pannon Egyetem B épületében.
Átfogó intézményfejlesztési projekt indult A Pannon Egyetemen Uniós támogatással
A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1­-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására.
Kilencezer hátrányos helyzetű fiatalt már megsegítettek
Tíz éves, jubileumi gáláját ünnepelte szombaton este a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület.
Polinszky-díjat kapott dr. Bartha László
A díjat a magyar tudomány ünnepe alkalmából adták át csütörtökön a Pannon Egyetem aulájában.
Nemzetközi tudományos kiválósági rangsorban előkelő helyen a Pannon Egyetem
Sikeresen zárult az egyetem írópályázata
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja tavasszal hirdetett írópályázatot egyrészt a Pannon Egyetem polgárai, másrészt Veszprém megyei középiskolások számára.
A cél a kultúra ápolása és szinten tartása
Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Pannon Unifest egyetemi összművészeti fesztivált október 9. és 15. között. Ennek kapcsán beszélgettünk a rendezvény két főszervezőjével, Szeles Józseffel és Deli Kittivel.