2018. február 24., szombat
Mátyás névnap

gasztro

„A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.”
Poór Balázzsal, a kínai gyógymódok mesterével beszélgettünk a kínai orvoslás, és azon belül is a kínai gyógyító konyha különleges erejéről.
  • 2018.01.18. 12:30
  • Riskó Annamária
  • Domján Attila
Az életszerűbb éttermek kerülnek előtérbe 2018-ban
Visszaszorulóban a fine-dining, feljövőben a bisztró vonal. A tömegek étkezési kultúrája egyre inkább előtérbe kerül - mondja Martonosi Zsolt, a Baricska Csárda vezetője, akit arról kérdeztünk röviden, hogyan látja, milyen gasztronómiai trendek uralkodhatnak idén Magyarországon.
  • 2018.01.16. 12:00
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
Ha indiai étel, akkor változatosság
Ha az indiai ételekre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy milyen színesek, változatosak. Lessünk be egy kicsit az indiai konyhába!
  • 2018.01.16. 04:02
  • Tokos Bianka
A fejlődés iránya a borászati turizmus
A főúttól nem kell messze menni, hogy az ember rácsodálkozzon a csopaki dűlőkre. Ahogy kiszállok az autóból, megcsap az ősz reggeli hűvös; a völgy fölött lebegő látványos ködpárát máris oldani kezd a szikrázó napsütés. Jásdi István személyesen nyit kaput, egy pohár rizlinggel és hellyel kínál a gangon. Amíg bort és bodzaszörpöt tölt, sóhajtva dőlök hátra, nyugtázva, hogy a festői látványtól máris teljes a napom.
  • 2017.12.30. 04:00
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
Ha megvan a vízió, a dolgok működni fognak
A környék, és talán az ország vendéglátósainak nem kell bemutatni Martonosi Zsoltot. Ő a veszprémi Chianti Étterem vezetője és a Füredi Baricska Csárda gazdája. Ezek mellett a Gusto Delicate boltokat is igazgatja, szabadidejében pedig piacokra és Michelin-csillagos éttermekbe jár tanulmányútra. Interjúnkban a vendéglátás alaptézisei mellett a környékbeli gasztronómia helyzetéről is beszélgettünk.
  • 2017.12.29. 04:00
  • Ge. Á.
  • Ecoport magazin
A badacsonyi aszú
Sietek leszögezni: a badacsonyi aszú – jogilag – nem létezik. De Magyarországon ebben az esetben sem találkozik a törvénykezési szándék a valós élettel.
  • 2017.12.28. 04:00
  • vehir.hu
Kacatok helyett az ünnepekre…
Minden évben nagy dilemma, hogy milyen ajándékot vegyen az ember egy ismerősének, párjának, rokonának vagy munkatársának. A megszokott határidőnaplók és vicces zoknik helyet ajándékozhatunk ajándékcsomagot is, ám ebből sem az előre legyártott, hipermarketekben kaphatót. A Gusto Delicate-ban prémium minőségű élelmiszerekből állíthatunk össze szinte bármilyen kombinációt. Gurmék, ínyencek, borkedvelők és speciális étrendűek most ne figyeljenek!
  • 2017.12.20. 04:00
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
  • Ecoport magazin
A hagyományos vendéglátás zászlóshajója
Veszprém egyik legrégebbi negyedében, a Szent Benedek-hegy és a vár tövében fekvő Gizella Hotel és Étterem mindig is a klasszikus vendéglátást közvetítette vendégei felé. Az új igazgató kinevezésével sem kívánnak letérni erről az útról.
  • 2017.12.18. 11:50
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
Egyszerű süteménnyel is el lehet kápráztatni a családot
Nem muszáj ahhoz Mautner Zsófinak vagy Széll Tamásnak lenni, hogy a hétköznapokon vagy az ünnepekre készülődve látványos és finom süticsodákat tegyünk le az asztalra: egy csipet kreativitással és lelkesedéssel ugyanúgy ínycsiklandó alkotások készíthetők.
  • 2017.12.07. 11:00
  • Bertalan Melinda
A Bakony Expo idén is elhozza a Bakony ízeit
Ahogy korábban írtuk, november 10-12. között várja látogatóit ismét, immár negyedik alkalommal a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására.
  • 2017.11.02. 13:58
  • Tokos Bianka
  • Domján Attila
  • fotók: bakony-balaton.hu
1 2 3 4 5 »