2017. október 21., szombat
Orsolya névnap

gasztro

Fejlődik az ízlés, de van hova fejlődni
Az elmúlt 25 évben sok minden letisztult a borszakmában itthon, emellett megjelent az a fogyasztói réteg, akinek inkább a minőség fontos, nem az olcsóság. Veszprém is elbírna egy rendes borbárt - Gősi Péter sommeiler-vel beszélgettünk.
  • 2017.10.13. 06:00
  • Ge. Á.
  • Kovács Bálint
Folyamatosan javul a magyar bor minősége
A Borkiválósági programnak is köszönhetően folyamatosan javul a magyar borok minősége - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden.
  • 2017.10.10. 12:40
  • vehir.hu
  • mti
A bárányok lejtenek
Barik Lájt, Szentantalfai Merlot 2016: számtalan bortúráim egyikén találkoztam ezzel a viccelődő borral, Szentantalfán.
  • 2017.10.10. 04:30
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
A bor sokkal fontosabb az emberek életében, mint gondolják
Tóth Loon rendezőt, a Petőfi Színház színművészét kérdeztem a borok világáról és az aktualitásokról.
  • 2017.10.09. 04:30
  • Tokos Bianka
  • Babják Tamás
  • képek: colorcam.blog.hu, sztarcafe.com, balatonize.hu
Új dolgok születnek Veszprémben
A 26 éves szakács Mede Ádám a Michelin-csillagos Onyx és a Costes étterem után választotta Veszprémet és a megújult Fricskát következő állomásaként.
  • 2017.08.25. 15:41
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
  • Ecoport
Az indiai ételek varázslata az Oliva Étteremben
Indiai vega estet tartanak augusztus 25-én az Oliva étteremben. Az est főszakácsával, Dobos Tamás DJ-vel, a Transzcendentális Meditáció tanárával beszélgettünk.
  • 2017.08.21. 06:00
  • Tokos Bianka
  • Szalai Csaba
  • fotó: facebook.com/hoteloliva
Emlékeket idéző ízek
A leveshez a sárgabaracklekvár mintha csak a nagyi éléskamrájából került volna elő, ennél omlósabb halat pedig még nem ettünk. Leugrottunk az idén 18 éves Oliva étterembe, hogy a saját hasunkon teszteljük az aktuális, nyári étlapot.
  • 2017.08.10. 01:30
  • Bertalan Melinda, Ge. Á.
Sörténelem érettségi: mióta folyik a kenyér?
Hordószámra isszuk a sört a hőségben – de hogy alakult ki a ma ismert „folyékony kenyér”?
  • 2017.06.28. 18:09
  • Söge
Paradicsomos dinnyeleves
Ebben a hőségben az ember valami igazán hűvös finomságra - és sok folyadékra - vágyik. Ezt kínálja az Origo Táfelspicc rovatának egyik receptje.
  • 2017.06.22. 01:00
  • vehir.hu
  • Origo
Saját söre lett Veszprémnek
A tapolcai Stari sörfőzde Gizella nevű termékét egyelőre a Gizella-napokon és más önkormányzati rendezvényen lehet megvásárolni, később azonban más helyi vendéglátóhelyeken is megjelenhet. A Gizella-napokra sörkifli, torta és desszert is készült.
  • 2017.05.11. 15:47
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
1 2 3 4 »