Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszadszor lehetnek MK-győztesek

2011. április 14. 12:47 // Forrás: MTI
A papírforma biztos veszprémi sikert ígér a férfi kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjén a Pestszentimrei Sportkastélyban. .

A címvédő egyetlen nagy hazai ellenfele, a Pick Szeged már korábban kiesett, a nyolcaddöntőben az az FTC győzte le, amely aztán nem állt ki a Veszprém ellen a következő körben. A Tatabánya Carbonex ezzel együtt április 6-án 32-30-ra kapott ki az NB I-ben százszázalékos veszprémiektől. Tatabányán 29-21-re győzött az esélyesebb címvédő.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője kiemelte a négyesdöntőt felvezető keddi, sajtótájékoztatón, hogy együttesében jelen pillanatban mindenki egészséges, még Fazekas Nándor is felépült.

„Egy 19-szeres kupagyőztesnek mindenképpen bizonyítani kell. A kupaküzdelem azonban mindig más, speciális, ugyanis nincs lehetőség a javításra” - tette hozzá.

Bódi Dezső, a Tatabánya társadalmi elnöke hangsúlyozta: a csapat célja, hogy a lehető legszebb játékot nyújtsa majd a Veszprém ellen elődöntőben. Szeretnének megfelelni az elvárásoknak, ugyanakkor a reális cél csak az lehet, hogy a dobogó harmadik fokára lépjenek fel.

A másik ágon a PLER a másodosztályú Vác-Taxi 2000 együttesével találkozik. A házigazda pestszentlőrincieknek komoly sanszuk van, hogy fináléba kerüljenek, míg a Vác - amely többek között az élvonalbeli, ám ott vegetáló dunaújvárosiak elleni döntetlennel léptek tovább - számára már az siker, hogy története során először ilyen messzire jutott az MK-ban.

Zsiga Gyula, a Vác trénere elmondta: tisztában vannak vele, hogy reális esélyünk nincsen, ugyanakkor a négyes döntőben szeretnének olyan játékot bemutatni, amellyel kivívják a közönség elismerését. Adorján Gábor, a PLER edzője elmondta: természetesen örülnek a sorsolásnak, és egyértelműen döntőbe jutást vár csapatától. Az MK ezüstérmese a következő idényben a KEK-ben indulhat.

A program

Szombat, elődöntő:
PLER–Vác-Taxi 2000 14:00
MKB Veszprém–Tatabánya Carbonex 16:15

Vasárnap
A 3. helyért: 12:45
Döntő: 15:00

Az eddigi győztesek

19-szer: Fotex KCV (VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Fotex VSE, MKB Veszprém KC)
6: Bp. Honvéd, Pick Szeged (Tisza Volán)
4: Elektromos SE, Rába ETO (Rába Vasas ETO)
3: Bp. Spartacus SC
2: Bp. Dózsa SK, Tatabányai Bányász SC
1: Bp. Vörös Meteor, FTC, Vasas SC, Debreceni Dózsa SE, Dunaferr SE

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.