Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Távozik posztjáról Sinka László

2011. június 1. 17:28 // Forrás: MTI
Június 24-vel lemond posztjáról Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) társadalmi elnöke.

Sinka a szerdai elnökségi ülésen közölte, hogy a június 24-én tartandó rendkívüli közgyűlés napjával lemond tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy ugyanezen a fórumon Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául.


SInka László

Sinka László ezt követően is a kézilabda sportban, az MKSZ kötelékében kíván dolgozni, hogy pontosan milyen minőségben, azt a közgyűlés, illetve az MKSZ elnöksége határozza meg.

"Már két évvel ezelőtti megválasztásomkor is hangsúlyoztam, hogy amint olyan új elnökjelölt személyére tudunk javaslatot tenni, aki jelentős mértékben képes hozzájárulni sportágunk megerősítéséhez, azonnal kész leszek átadni az elnöki megbízatást. Egyébként is a napi operatív munkában érzem igazán otthon magam, hiszen tizennyolcadik éve ezt végzem az MKSZ-ben. Ezért is jelenthetem ki felelősséggel: fontosnak tartom, hogy a szövetség, a sportág hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt tovább erősítse pozícióit. Erre garancia lehet a kézilabdasportban, a közügyekben és az üzleti életben is jártas Vetési Iván" - mondta az MKSZ honlapjának Sinka, aki 1993-tól főtitkára, 2009 óta pedig elnöke volt a szövetségnek.

Vetési Iván az elnökségi ülésen történtek ismeretében úgy fogalmazott:
"Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Sinka László úr engem javasolt az elnöki tisztség betöltésére, hiszen a kézilabda fontos szerepet tölt be az életemben már iskolás éveim óta. Korábban magam is játszottam, és ha csak megtehetem, most is szurkolok a sportág mérkőzésein."

A jelölő bizottság hivatalosan még nem keresett meg, így érdemben nem is nyilatkozhatok a szerepvállalásomat illetően. Ha ez megtörténik, és igent mondok a felkérésre, először is a szövetség és a sportág különböző testületeivel, szervezeteivel szeretném egyeztetni az elképzeléseimet."

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.