2022. június 30.
//
Pál névnap

Minimális cél a bajnoki döntő a Picknél

2011. szeptember 2. 16:34
MTI
Szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják.

Skaliczki László vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják.

"Nem lesz könnyű, hiszen nem csak felfelé, a Veszprém felé kell figyelnünk, hanem alulról is érkeznek egyre erősebb csapatok. Szombaton rögtön azzal a Gyöngyössel kezdünk, amely jelentősen erősített a nyáron. Nekünk meg még vannak sérültjeinek, így nem komplett még a gárda" - mondta Skaliczki.

A Szeged legutóbb 2007-ben tudta legyőzni legfőbb hazai vetélytársát, azóta mindig a Veszprém nyerte az NB I-es küzdelmeket.

A Magyar Kupában szintén a döntő a cél, a Bajnokok Ligájában - ahol az edző szavai szerint a mezőnyben a legfiatalabb a szegedi keret - már a csoportból továbbjutás sem egyszerű. A Tisza-partiak a francia Montpellier-vel, a dán Köbenhavnnal, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal, valamint egy selejtezőből felkerült riválissal találkoznak, és a hatosból csak a legjobb négy jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A csapathoz érkezett Ancsin Gábor, Rajko Prodanovic, Antonio Pribanic, Buday Dániel és Czina József, ugyanakkor a válogatott kapus, Mikler Roland, valamint Dusan Beocanin még a sérülésük utáni rehabilitáción vesznek részt, s előreláthatólag két-három hét múlva játszhatnak újra.

A Toyota Motor Hungary pénteken 12 autót adott át a játékosoknak, vezetőknek, ezzel a klub egyik kiemelt támogatója lett.

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

A harmadik kalapból várja a BL-sorsolást a Telekom Veszprém
A harmadik kalapból várja a BL-sorsolást a Telekom Veszprém
Elkészült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2022/2023-as idényének kalapbeosztása. A magyar bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprém a harmadik kalapból várhatja a pénteki sorsolást.
Férfi kézilabda-vb: Magyarország a harmadik kalapban
Férfi kézilabda-vb: Magyarország a harmadik kalapban
A magyar férfi kézilabda-válogatott a harmadik kalapból várja a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének szombati sorsolását.
Megkapta a szabadkártyát a Telekom Veszprém
Megkapta a szabadkártyát a Telekom Veszprém
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) jóváhagyta a Telekom Veszprém szabadkártya iránti kérelmét, így az „Építők a Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásában is versenyezhet – adta hírül a klub hétfőn.
Kosár- és kézilabdában vidéki dominancia, a többi csapatsportban a főváros volt a nyerő
Kosár- és kézilabdában vidéki dominancia, a többi csapatsportban a főváros volt a nyerő
Vasárnap a férfi kosárlabda NB I-ben is lezárult a bajnoki szezon, amely a hat olimpiai csapatsportágban fővárosi dominanciát hozott.
Trófeák helyett pofonok
Trófeák helyett pofonok
A Telekom Veszprém nem tudta visszahódítani a hazai elsőségét, Kölntől pedig két vereséggel búcsúzott. A történtekre az Építők húszéves irányítója, Lukács Péter igyekezett választ adni az SzPress Hírszolgálatnak.