2022. május 22.
//
Júlia, Rita névnap

Kisebb földrengés volt Paksnál

2011. szeptember 3. 17:54
MTI
Kisebb földrengés történt Pakstól 8-10 kilométerre északra szombat reggel fél tízkor- közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai főosztálya.

A paksi atomerőműben nem érzékelték a földmozgást

A közlemény szerint a rengés fészkének mélysége mintegy 10 kilométer volt. A földrengés a Richter-skálán 2,8 erősségű volt.

A Tolna megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rengést Németkéren néhányan érezték, de károkról nem érkezett jelentés - olvasható az Akadémia közleményében.

Németkér polgármestere, Horváthné Gál Erika (független) arról számolt be, hogy erős hanghatást és rövid ideig tartó gyenge mozgást érzékeltek, ami miatt először gázrobbanásra gyanakodtak. Az ablaküvegek megrezzentek, a poharak csilingeltek.

Mácsai Antal, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerint ez a földmozgás az észlelhetőség alsó határán van, általában az emberek nem, csak az állatok érzékelik.

A paksi atomerőműben, amely Németkérrel ellentétben nem északi, hanem déli irányban van Pakstól nem érzékelték a földmozgást.

Tudomásuk van ugyan a délelőtt Németkérnél észlelt 2,8-es erősségű földrengésről, de a paksi atomerőmű műszerei nem jelezték azt – mondta Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Hozzátette, a műszereket rendkívüli ellenőrzés alá vetették, de mindent rendben találtak.

vehir.hu

További cikkek

A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.