2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Nagyon nagy csata várható

2011. szeptember 8. 20:43
Pénteken (18 óra) a Székesfehérvár otthonában játssza idei második NB I-es bajnokiját a Veszprém Barabás KC, amely továbbra is jobbátlövőt keres.

Mint ismeretes, a veszprémiek a hazai idénynyitó tisztes, hétgólos vereséget (27:34) szenvedtek a bajnoki címvédő Győr ellen. A Fehérvár pedig szoros idegenbeli győzelemmel (27:28) kezdte a sorozatot. Igaz, Mihály Attila tanítványainak nem a BL-elődöntős kisalföldiekkel, hanem a kiskunhalasiakkal kellet farkasszemet nézni.


A Győr ellen helytállt a VBKC

A mieink a felkészülés során két alkalommal is legyőzték a tavalyi „mumust”, Gyurka János vezetőedző szerint azonban ennek jelenleg már nincs különösebb jelentősége.

– A szurkolói visszajelzések hallatán kijelenthető, hogy kifejezetten jó benyomást tett a csapat a szurkolókra a Győr elleni szezonnyitó találkozón.
– Valóban bizakodásra ad okot az ott mutatott játék. Fegyelmezetten játszottunk, negyven percen keresztül partiban voltunk az ellenféllel, ezt követően azonban elfáradtunk. Az addi gi produkció erőt kell, hogy adjon a folytatásra. Ilyen fegyelmezetten és koncentráltan kell minden ellenfél ellen pályára lépnünk. Az első három-négy fordulóra pedig ez hatványozottan igaz, hiszen ezek meghatározóak lehetnek a jövőre nézve.

– Azt azonban többen megjegyezték, hogy nagyon hiányzik ebből a csapatból egy balkezes átlövő.
– Próbáljuk pótolni a balkezes lövőnket. Juhász Gabit azonban nem ezért hoztuk ide, hanem azért mert szabad volt. Biztos vagyok benne, hogy ő tudni fog nekünk segíteni, de a beépítéséhez még időre van szükség. Nyilvánvalóan kell nekünk egy balkezes átlövő, ezért továbbra is keresésben vagyunk. Nagy erőfeszítéseket teszünk ennek érdekében, de a bajnokság ezen szakaszában már mindenkinek van szerződése. Mindenestre meg kell találnunk a megoldást erre.


A jobbszélső Azari Fruzsina (piros mezben) volt csapata ellen bizonyíthat

– Holnap a Fehérvár következik idegenben, amely együttest kétszer is legyőzték a felkészülés során.
– Ez nem jelent semmit. A felkészülési meccsek azért felkészülési meccsek, mert ott több mindet lehet gyakorolni. Nyilván előnyös, hogy kétszer is felülmúltuk őket, de most kell igazán nyernünk. A Székesfehérvár odahaza nagyon nagy erőt képvisel, számomra ők voltak a tavalyi év meglepetéscsapata. Tudjuk, hogy van három új légiósuk, akiknek a beépítése folyamatban van. Keményen készülünk m is, nagyon nagy csata várható.

– Miben bízhatunk mi?
– A Győr ellen mutatott harci kedv lehet a kiindulási alap. S abban bízom, hogy kevesebb technikai hibát fogunk véteni, mint a felkészülés időszakban. A veszélyes zónában érkező átlövőket le kell tudni ütközni, többet kell faultolnunk. Meg kell próbálni széttördelni a játékukat. Oda kell figyelnünk a gyors lerohanásaikra, s a középkezdéseikre is. Triscsuk ellenük mindig megduplázott erővel játszik, s nagyon jó teljesítményt nyújt. Az ő semlegesítse is egy külön feladat. Ezeket a feladatokat pedig meg kell tudnunk oldani.

Női kézilabda NB I, 2. forduló:
Szeptember 9. (péntek) 18:00
Alcoa FKCVeszprém Barabás KC
Székesfehérvár

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt