2022. október 3.
//
Helga névnap

Rendőrségi hírek

2011. szeptember 9. 9:01
Veszprémi Rendőrkapitányság
Ittas férfi ütközött egy kereszteződésben; egy csütörtöki tűzeset ügyében nyomozást indított a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

Eltiltás alatt ittasan vezetett

Csütörtökön (szeptember 8.) délben egy 54 éves csopaki lakos a 73-as főúton közlekedett Balatonfüred felől Veszprém felé. Haladása során a jelzőlámpás kereszteződéshez érve ittassága, illetve figyelmetlensége miatt hátulról nekiütközött a tilos jelzésnél forgalmi okból megálló Opel gépkocsinak. A férfinél alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív lett, ezért vérvételre előállították. Ellenőrzése során kiderült, hogy a járművezetéstől egy év időtartamra eltiltották.

Az ittas sofőrt járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés miatt a Veszprémi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, az ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult ellene.

Szemtanúk jelentkezését várjuk

A Veszprémi Rendőrkapitányságra szeptember 8-án, csütörtökön délután 16 óra 40 perckor érkezett bejelentés, hogy a Veszprém, Stromfeld Aurél utca 9/C szám alatti társasház alagsorában található pincében tűz ütött ki. A rendőrjárőr kiérkezéséig a tüzet a tűzoltóság munkatársai eloltották. A tűz keletkezésének pontos oka és a keletkezett kár nagyságának megállapítása jelenleg is folyamatban van. Mivel az elsődleges tűzvizsgálati vélemény szerint a tüzet szándékos emberi magatartás okozta és fennállt a reális lehetősége annak, hogy a tűz a társasház lakásaira is továbbterjedjen, ezért az ügyben közveszély okozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán..

Kérjük, hogy akik a megadott időben a társasház alagsori pincéjénél bármilyen gyanús személyre vagy eseményre lettek figyelmesek, azt a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható telefonszámon jelezzék, illetve közvetlenül a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával a 88/428-022-es telefonszámon vegyék fel a kapcsolatot. Segítségüket előre is köszönjük!

vehir.hu

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.