Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombaton Ökovásár

2011. szeptember 23. 9:22
Az aszalványoktól a kolbászig minden lesz szeptember 24-én, szombaton az Óváros téren helyi kézműves termékekkel, színpadi műsorral fűszerezve.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a XI. Ökovásárán az élelmiszerek kínálata szinte már teljes körű, azaz minden megtalálható innen a közelből, ami szem, s szájnak ingere. A vásári forgatagban a gusztusos tálalású zöldségek, gyümölcsök, sajtok, borok, lekvárok, szörpök kavalkádja mellett természetesen most is megtalálhatók lesznek az igényes és szép kézműves remekeket is. Mindezt az egész napos színpadi műsor teszi még hangulatosabbá.


fotók: csalan.hu

A KEOP pályázati program által támogatott Ökovásár a helyben lévő értékeink jelentőségére hívja fel a figyelmet, hiszen egyre jobban látható mindenki számára, hogy szükségleteink nagy része helyi termékekkel, szolgáltatásokkal kielégíthető. A látogató belekóstolhat a vásár hangulatán túl nem csak a mézes, de akár a boros üvegekbe is, próbára tehetik az érdeklődők játékosságukat, ügyességüket, elnyerhetik a több száz tombolanyeremények egyikét, vagy akár hazavihetik magát az Öko-kast. A számtalan játék mellett azonban a helyi művészek színpadi műsorai is segítik az önfeledt kikapcsolódást, megízleltetve a helyi szolgáltatásokban rejlő nagyszerű lehetőségeket.

A programban helyet kap a Kis-Bakony Táncegyüttes Szedd a lábad szaporán c. műsora, akiknek színpadropogtató előadását a 7 és ¼ éves Narancsik Jancsi meséje követ. Az Ökovásár fővédnöke, Schäffer Erzsébet, tanulságos és örök értékeket hordozó történeteit hallhatjuk Amit a Nagymamától tanultam címmel, majd a veszprémi Petőfi Színház két kiváló színművészének előadásában láthatjuk a székely és csángó népmesékre épülő Vígságok és balgaságok című darabot.

Az forgatag pirkadattól alkonyatig (8 órától 18 óráig) egész napos színpadi programmal, előreláthatólag 70 kiállítóval, tombolával és értékes nyereményekkel, népi játékokkal, kóstoltatókkal várja a népes-lelkes vásári sokadalmat az Óváros térre és környékére szombaton.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.