Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Lovassy titok – befogadó szellem

2011. október 18. 14:15
A piarista időktől fogva a Lovassyt az igényesség és az új iránti fogékonyság jellemezte – tudhattuk meg Schultz Zoltán igazgatótól.

Lovassy neve egyet jelent Veszprémmel és a sikerrel. A Lovassyba járni rangot, elismerést jelent, lehetőséget a biztos továbbtanulásra. Mi lehet a siker titka? Erről beszélgettünk a 300. tanévét ünneplő intézmény igazgatójával, Schultz Zoltánnal.

„ Nem szeretem az elitiskola kifejezést. Nem zárkózóm el tőle, de jobban szeretem, ha azt mondjuk, igényes, befogadó iskola. A Lovassy László Gimnázium mindig ilyen volt a piarista időktől fogva. Tőlük örököltük és tartottuk meg az elmúlt évtizedekben a szakmai igényességet, a tanítási időn túli iskolai munka fontosságát, az erős természettudományos kötődést. Nem véletlenül jött létre például több mint 40 éve az iskolában a matematika tagozat.”

„A Lovassy mindig a hagyományokra épülő értékrenddel rendelkezett, és folyamatosan alkalmazkodott a kor igényeihez, elvárásaihoz. A Lovassy nem csak a tanulást, a tanórákat jelenti – énekkar, több sportkör, természetjáró, diákszínjátszó kör működik nálunk. A diákönkormányzat is hallatja a hangját; évek óta megrendezzük az „Igazlátó Napot”, ahol a felmerülő problémákat próbáljuk megoldani.”

„Az eredményesség mögött pedig ott van a magas tudásszinttel és elvárással rendelkező diákság. Erős felvételi után kerülnek hozzánk a tanulók, akiknek nagy elvárásaik vannak az iskola és a tanáraik felé. Ez érződik abban, amikor minősítik oktatóikat. Ők és szüleik tudják, mit szeretnének elérni, és ahhoz mennyit kell tanulni – tehát ragaszkodnak ahhoz, hogy az elvárt tudáshoz hozzájussanak. Másrészt kiváló tanáraink vannak. Aki idekerül, annak alkalmazkodnia kell. Szoros kapcsolatban állnak a munkaközösségek tagjai, és ezen a közösségen belül alakítják, formálják, segítik egymást.”

„Az iskola felelősnek érezi magát a diákjaiért. Nem szívesen mondunk le egyetlen tanulóról sem – mindent elkövetünk, hogy itt maradjanak, és sikeresek legyenek.”
 

Pethő Imre
Melczer Zsolt
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.