2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

A Lovassy titok – befogadó szellem

2011. október 18. 14:15
A piarista időktől fogva a Lovassyt az igényesség és az új iránti fogékonyság jellemezte – tudhattuk meg Schultz Zoltán igazgatótól.

Lovassy neve egyet jelent Veszprémmel és a sikerrel. A Lovassyba járni rangot, elismerést jelent, lehetőséget a biztos továbbtanulásra. Mi lehet a siker titka? Erről beszélgettünk a 300. tanévét ünneplő intézmény igazgatójával, Schultz Zoltánnal.

„ Nem szeretem az elitiskola kifejezést. Nem zárkózóm el tőle, de jobban szeretem, ha azt mondjuk, igényes, befogadó iskola. A Lovassy László Gimnázium mindig ilyen volt a piarista időktől fogva. Tőlük örököltük és tartottuk meg az elmúlt évtizedekben a szakmai igényességet, a tanítási időn túli iskolai munka fontosságát, az erős természettudományos kötődést. Nem véletlenül jött létre például több mint 40 éve az iskolában a matematika tagozat.”

„A Lovassy mindig a hagyományokra épülő értékrenddel rendelkezett, és folyamatosan alkalmazkodott a kor igényeihez, elvárásaihoz. A Lovassy nem csak a tanulást, a tanórákat jelenti – énekkar, több sportkör, természetjáró, diákszínjátszó kör működik nálunk. A diákönkormányzat is hallatja a hangját; évek óta megrendezzük az „Igazlátó Napot”, ahol a felmerülő problémákat próbáljuk megoldani.”

„Az eredményesség mögött pedig ott van a magas tudásszinttel és elvárással rendelkező diákság. Erős felvételi után kerülnek hozzánk a tanulók, akiknek nagy elvárásaik vannak az iskola és a tanáraik felé. Ez érződik abban, amikor minősítik oktatóikat. Ők és szüleik tudják, mit szeretnének elérni, és ahhoz mennyit kell tanulni – tehát ragaszkodnak ahhoz, hogy az elvárt tudáshoz hozzájussanak. Másrészt kiváló tanáraink vannak. Aki idekerül, annak alkalmazkodnia kell. Szoros kapcsolatban állnak a munkaközösségek tagjai, és ezen a közösségen belül alakítják, formálják, segítik egymást.”

„Az iskola felelősnek érezi magát a diákjaiért. Nem szívesen mondunk le egyetlen tanulóról sem – mindent elkövetünk, hogy itt maradjanak, és sikeresek legyenek.”
 

Pethő Imre
Melczer Zsolt

További cikkek

Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
A lakosság visszatérhet otthonába, az üzemeltetők és a szolgáltatók folytathatják tevékenységüket.
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
A Bakony és a Balaton-felvidék barlangjai között találunk kicsit és nagyot – buszmegálló méretűt, amit átjár a napfény, és negyven méter mélyet is, ahol a járatot feltáró barlangkutatókon kívül még senki nem járt. Van olyan, amit kényelmesen meglátogathatunk utcai öltözetben, és van, amelyikben hason csúszva juthatunk csak keresztül a szűk járatokon. Közös ezekben a helyekben az, hogy fokozott óvatosságra van szükség, amikor felkeressük őket!