2022. október 3.
//
Helga névnap

Egyre több felhő, egyelőre kevés csapadékkal

2011. október 22. 9:35
vmeteo.hu
Szombaton eleinte a napsütésé lesz a főszerep, majd délutántól az erősebben megnövekvő felhőzetből főként az esti órákra gyenge eső, zápor is kialakulhat.

Gyenge marad a keleti, délkeleti szél, a hőmérséklet csúcsértéke 11°C körül alakul.

Vasárnap már gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, reggel és délután ismétlődő gyenge eső, zápor várható. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A sok felhőnek köszönhetően nem hűl jelentősen a levegő, reggel 5°C, kora délután 11°C, az esti órákban 7°C várható.

A jövő héten egy közelünkben tevékenykedő mediterrán ciklonhoz tartozó felhő-és csapadékmező okozhat napokon keresztül szürke, esős időt. Gyakran megélénkül az egyébként mérsékelt délkeleti szél, jellemzően kis napi hőingással 5 és 10°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

vehir.hu

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.