2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Turisztikai támogatást nyert Veszprém

2011. november 5. 19:42
Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.

– Veszprém Megyei Jogú Város hagyományaihoz méltó, a település vonzerejét növelő környezetszépítő munkáját, a magas szintű kulturális és turisztikai programok megvalósításában elért eredményét díjazta a turisztikai cég – ismertette Brányi Mária szombati sajtótájékoztatóján. Elmondta, a díj mellé 500 ezer forint értékű promóciós támogatást is kapott a város értékeinek és turisztikai kínálatának megismertetéséhez.

A múlt pénteki ünnepségen mintegy 60 díjat osztottak ki Százhalombattán. A Virágos Magyarországért verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. – Nagy büszkeséggel vehettük át ezt a rangos elismerést – tette hozzá az alpolgármester.

Elhangzott, még egy díjban részesült Veszprém a közelmúltban Tatán, a magyarországi települések biodiverzitás versenyén a 30 ezer feletti lélekszámú települések kategóriában a második helyet szereztük meg. A kiíró célul tűzte ki, hogy az egyes önkormányzatokat, helyi közösségeket ösztönözze a természeti értékek megőrzésére, illetve növelje az értékteremtés presztízsét a biológiai sokféleség védelméhez kapcsolódóan. Az első helyet Kaposvár szerezte meg, a harmadik Miskolc lett.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".