Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eszközök beszerzése és IT fejlesztése az Új Széchenyi Terv pályázatával

2011. december 8. 10:12

A Veszprémi kistérségben működő PENGE-MESTER Kft. 1,4 millió forint vissza nem térítendő és 1,4 millió forint visszatérítendő támogatást kapott a Mikrovállalkozások fejlesztése pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 3,2 millió forintos összköltségű beruházásból korszerű eszközök beszerzésével alapozta meg induló vállalkozását a kft.

A 2011.04.15-én alakult PENGE-MESTER Kft.-t két olyan vállalkozó alapította, akik egy piaci rést, egy kielégítetlen igényt tapasztaltak napi munkájuk során. Szakácsként dolgozva számukra is állandó problémát okoz a kések és egyéb vágószerszámok állandó karbantartása, a munka végzésére való alkalmasságának, megfelelő élességének biztosítása.

Piaci igényeket keresve a hasonló szakmákban – húsfeldolgozás, nagyobb éttermek, hipermarketek húsrészlegei – a felkeresett szakemberek megerősítették azt, hogy a működési helyükön végzett késélezési tevékenységre állandó, permanens igény lenne. Az ötlet nem új, hiszen több évtizeddel ezelőtt működtek vándorköszörűsök. Gyakorlatilag ezt a hagyományt éleszti fel a vállalkozás azzal, hogy ún. túrajárattal keresné fel az igényüket egy központi telefonszámra bejelentőket.

A tevékenység elkezdéséhez szükségeltettek azok a professzionális késélező gépek, amelyek a csúcstechnológiát képviselik. A projekt részét képezte még az IT háttér, amely maximálisan kiszolgálja a túrajárat számlázási és információáramlási követelményeit. A túrajárathoz szükséges kisteherautót a vállalkozás saját erejéből finanszírozta meg.

A vállalkozás elindulása egy hiányterületet célzott meg. Vágószerszámokat használó professzionális vállalkozásoknak nyújt olyan szolgáltatást, mely során a szakember megy a használóhoz eszközeivel, így az ügyfél időt, szállítási költséget, több sorozat eszközbeszerzésének költségét takaríthatja meg.

Az Új Széchenyi Terv pályázatával olyan speciális gépek beszerzésére nyílt lehetőség, amellyel vállalni lehet az alábbi élezési szolgáltatásokat: késélezés, bárdélezés, olló, metszőolló élezés, húsdaráló tárcsa és késélezés, fűnyírókés élezés.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.