2022. december 5.
//
Vilma névnap

Nagy felületű útfelújítások

2012. január 24. 12:04
A város hat pontján, mintegy 80 millió forintos beruházással újultak meg járda- és útszakaszok. A munkák egy része tavasszal folytatódik.

Új aszfalt kopóréteget kapott a Budapest utca városból kivezető négysávos szakasza, megújult a Dózsa György út a Harmat utcától a Völgyhídig, valamint a Wartha Vince utca a József Attila utcától a Csermák Antal utcáig. Az idei évre húzódott át a Szél utcai útburkolat felújítása a Kiskőrösi utcától a Harmat utcáig.

– A 2011-es évben több helyen végeztek járdafelújításokat, ezeken a helyeken a szegélyeket is lecserélték – emelte ki Brányi Mária. Az alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, mindenhol térkövet helyeztek el, amelyek esztétikailag szebb látványt nyújtanak, illetve nyáron nem melegednek olyan mértékben, mint az aszfaltozott felületek. Elhangzott még, felújították a Csikász Imre utcai lépcsőt, ahol a csapadékvíz-elvezetőket is lecserélték. A munkálatok előtt több helyen az ivóvízhálózatok rekonstrukciójára is sor került.


Halmay György és Brányi Mária

A Szél utca felújítása kiemelkedően fontos volt Halmay György képviselő szerint. Elmondta, sokan egérútnak használják ezt a szakaszt, időnként balesetveszélyes forgalmi helyzetek alakulnak ki, amit parkolóhelyek kialakításával igyekeznek enyhíteni.

A 2011-es költségvetés terhére hat helyszínen végeztek felújításokat, közel 80 millió forint értékben. Az idei évre áthúzódó munkákkal április 30-ig végeznek. Brányi Mária érdeklődésünkre elmondta, várhatóan 2012-ben is 80-100 millió forintot fordítanak nagy felületű járda- és útfelújításokra.
 

Cseh Zoltán

További cikkek

A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
Idén is nagy érdeklődés mellett szervezték meg a Mikulás-futást, amelyen közel 300-an indultak a Csatár-hegy lábától a Tekeres-völgyön át a különböző távokra vasárnap délelőtt.
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Meggyújtották Veszprém adventi koszorújának második gyertyáját, a remény szimbólumát.
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, a fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romuluszt első látásra nem sok minden különbözteti meg egy átlagos katonától. Interjúnkkor is ugyanolyan terepszínű gyakorlóruhában jelent meg, ahogy bármelyik másik katona. Közelebbről megnézve a felvarrókat azonban szembetűnik, hogy altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával állunk szemben. Veszprémi látogatásakor egy ikonikus helyen, a MH Légierő Parancsnokságon, vagy ahogy sokan ismerik, a „Sziklában” beszélgettünk toborzásról, Veszprém stratégiai szerepéről a honvédelemben és a szomszédban dúló háborúról is.