Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyeztetés a női kézilabda Eb-ről

2012. február 23. 12:24 // Forrás: MTI
A magyar és a horvát szövetség a közeli jövőben dönt a 2014-es torna szervezőbizottságának struktúrájáról és személyi összetételéről.

Az első szakértői szintű megbeszélésekre pedig áprilisban kerül sor Bécsben.

Többek között erről egyeztetett, a hazai sportági szövetség (MKSZ) háromfős delegációja kedden az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) központjában, Bécsben, ahol a magyarországi adóváltozások sportági vonatkozása, illetve az EHF-tisztújítás is napirendre került.

A hazai szövetség csütörtöki közleménye szerint Vetési Iván elnök, Bienerth Gusztáv, az elnökség nemzetközi ügyekért felelős tagja, valamint Rácz Mariann, az MKSZ nemzetközi bizottságának elnöke járt az osztrák fővárosban, s egyeztetett Michael Wiederer EHF-főtitkárral, Markus Glaser versenyigazgatóval, valamint az európai szövetség több vezető munkatársával.

A tárgyalások egyik fő témája volt a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság.
"A kontinenstorna első számú rendezője Magyarország, a magyar és a horvát szövetség pedig a közeljövőben dönt a szervezőbizottság struktúrájáról és személyi összetételéről - idézte a közlemény Bienerth Gusztávot. - Az első szakértői szintű megbeszélésekre áprilisban kerül sor Bécsben, és hamarosan a pontos Eb-helyszínekről is döntést kell hoznunk."

Az MKSZ vezetői bemutatták a magyar szövetség új struktúráját, a bizottságok megváltozott rendszerét, és tájékoztatást adtak a magyarországi adóváltozásokról, amelynek eredményeként a magyar kézilabda sokat profitálhat a társasági adóból befolyó támogatásokból.

A felek tárgyaltak a júniusi EHF-tisztújításról is. A kontinentális szövetség a távozó Tor Lian elnök utódja mellett megválasztja a végrehajtó bizottság tagjait is, és új bizottsági struktúra áll föl.

"Az európai szövetségben jelenleg két magyar tisztviselő van, Sinka László a végrehajtó bizottság tagja, míg Andorka Sándor a versenybizottság játékvezetésért felelős tisztviselője - mondta el Bienerth Gusztáv. - Andorka Sándor az EHF belső szabályzata szerint jelenlegi tisztségében nem újraválasztható. Fontos tudni, hogy nincsenek előre +leosztott+ kvóták és helyek az egyes tagszövetségek képviselői számára, ezért a magyar szövetség ismert és elismert szakembereket kíván jelölni március 22-ig, majd júniusig komoly lobbitevékenységet kell folytatnunk, hogy minél több pozícióban dolgozzanak magyarok nyártól."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.