2022. június 30.
//
Pál névnap

A kommunizmus nem ért véget

2012. február 24. 23:00
Kimondatjuk, hogy hazánkban a kommunizmus még nem szűnt meg, s továbbra is szedi áldozatait – hangzott el a Jobbik megemlékezésén.

A Jobbik veszprémi alapszervezete és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom veszprémi tagszervezete közös rendezvényen emlékezett a kommunizmus áldozataira pénteken délután a Brusznyai-szobor előtt.


Forgóné Kelemen Judit

Hivatalosan február 25. a kommunizmus magyarországi áldozatainak emléknapja, 1947-ben ezen a napon tartóztatják le Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával – emlékeztetett beszédében Forgóné Kelemen Judit, aki szólt az 1919-es Tanácsköztársaság 133 napjáról is. Az önkormányzati képviselő véleménye szerint ez az időszak olyan mély sebet ütött a nemzeten, amiből gyakorlatilag azóta sem sikerült felállni.

– Az elmúlt hetek eseményeit figyelve a kommunista nem változik, ahogy elárulta hazáját 1919-ben, majd 1945-ben, ezt teszi 2012-ben is Brüsszelben – hangsúlyozta Forgóné Kelemen Judit. Mondhatjuk-e azt, hogy véget ért Magyarországon a kommunizmus – tette fel a kérdést az önkormányzati képviselő –, hiszen Budapesten még mindig díszeleg a Szabadság-emlékmű. – Kimondatjuk, hogy hazánkban a kommunizmus még nem szűnt meg, s továbbra is szedi áldozatait – zárta gondolatát.


Kovács Rajmund

A kommunizmus gépezete szétverte a közösségeket, a nagycsaládokat, az évszázadok alatt kialakult életformákat, elválasztott egymástól nemzetrészeket, elidegenítette egymástól az embereket, üldözte a történelmi egyházat, megszüntette a magántulajdont, valamint politikai rendőrséget és ügynökhálózatot működtetett az emberek megfélemlítésére – sorolta beszédében Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke. – A diktatúra alatt végrehajtott tömeges népirtások, koncentrációs táborok, bebörtönzések és kínzások következtében becslések szerint a világon több mint százmillió ember hunyt el. Soha nem szabad megbocsátani a gyilkos, hazaáruló kommunistáknak – mondta nyomatékosan.


Horváth Martin

Horváth Martin, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom tagja úgy fogalmazott, a kommunizmus az emberiség történetének legpusztítóbb eszméje, amely olyan célt tűzött ki maga előtt, amelyben nincs isten, nincsenek nemzetek, kultúra, és elveszi az ember hitét, s minden olyan értéket, amely színessé teszi a világot.


Forgó Gyula

A Jobbik Veszprém megyei alelnöke Mindszenty József bíborosra emlékezett. Forgó Gyula szerint a kommunisták egyik legfőbb jellemzője a szemfényvesztés volt, a bíboros pedig felismerte a csapdát, és nem sétált bele, ez pedig súlyos bűnnek számított a rákosista vezetésnek. – A kommunizmus 1990-ben formailag megszűnt, de ne hagyjuk megtéveszteni magunkat, a gyilkos rendszer haszonélvezői, utódai most is itt vannak közöttünk, csak jelmezt váltottak, balliberálisnak hívják őket – adott hangot véleményének Forgó Gyula.

A beszédeket követően a jelenlévők koszorút és gyertyákat helyeztek el az emlékmű lábánál.
 

Cseh Zoltán

További cikkek

Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.