Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

A kommunizmus nem ért véget

2012. február 24. 23:00
Kimondatjuk, hogy hazánkban a kommunizmus még nem szűnt meg, s továbbra is szedi áldozatait – hangzott el a Jobbik megemlékezésén.

A Jobbik veszprémi alapszervezete és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom veszprémi tagszervezete közös rendezvényen emlékezett a kommunizmus áldozataira pénteken délután a Brusznyai-szobor előtt.


Forgóné Kelemen Judit

Hivatalosan február 25. a kommunizmus magyarországi áldozatainak emléknapja, 1947-ben ezen a napon tartóztatják le Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával – emlékeztetett beszédében Forgóné Kelemen Judit, aki szólt az 1919-es Tanácsköztársaság 133 napjáról is. Az önkormányzati képviselő véleménye szerint ez az időszak olyan mély sebet ütött a nemzeten, amiből gyakorlatilag azóta sem sikerült felállni.

– Az elmúlt hetek eseményeit figyelve a kommunista nem változik, ahogy elárulta hazáját 1919-ben, majd 1945-ben, ezt teszi 2012-ben is Brüsszelben – hangsúlyozta Forgóné Kelemen Judit. Mondhatjuk-e azt, hogy véget ért Magyarországon a kommunizmus – tette fel a kérdést az önkormányzati képviselő –, hiszen Budapesten még mindig díszeleg a Szabadság-emlékmű. – Kimondatjuk, hogy hazánkban a kommunizmus még nem szűnt meg, s továbbra is szedi áldozatait – zárta gondolatát.


Kovács Rajmund

A kommunizmus gépezete szétverte a közösségeket, a nagycsaládokat, az évszázadok alatt kialakult életformákat, elválasztott egymástól nemzetrészeket, elidegenítette egymástól az embereket, üldözte a történelmi egyházat, megszüntette a magántulajdont, valamint politikai rendőrséget és ügynökhálózatot működtetett az emberek megfélemlítésére – sorolta beszédében Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke. – A diktatúra alatt végrehajtott tömeges népirtások, koncentrációs táborok, bebörtönzések és kínzások következtében becslések szerint a világon több mint százmillió ember hunyt el. Soha nem szabad megbocsátani a gyilkos, hazaáruló kommunistáknak – mondta nyomatékosan.


Horváth Martin

Horváth Martin, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom tagja úgy fogalmazott, a kommunizmus az emberiség történetének legpusztítóbb eszméje, amely olyan célt tűzött ki maga előtt, amelyben nincs isten, nincsenek nemzetek, kultúra, és elveszi az ember hitét, s minden olyan értéket, amely színessé teszi a világot.


Forgó Gyula

A Jobbik Veszprém megyei alelnöke Mindszenty József bíborosra emlékezett. Forgó Gyula szerint a kommunisták egyik legfőbb jellemzője a szemfényvesztés volt, a bíboros pedig felismerte a csapdát, és nem sétált bele, ez pedig súlyos bűnnek számított a rákosista vezetésnek. – A kommunizmus 1990-ben formailag megszűnt, de ne hagyjuk megtéveszteni magunkat, a gyilkos rendszer haszonélvezői, utódai most is itt vannak közöttünk, csak jelmezt váltottak, balliberálisnak hívják őket – adott hangot véleményének Forgó Gyula.

A beszédeket követően a jelenlévők koszorút és gyertyákat helyeztek el az emlékmű lábánál.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. tegnap 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.