Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kapunyitási Pánik Fesztivál Zánkán

2012. augusztus 24. 16:21
A pályakezdés nehézségeivel küzdő és az előtt álló fiatalokat várnak a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol pénteken megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál.

Mi is az a kapunyitási pánik? A fesztivál honlapja segít értelmezni a fogalmat. „A 21-35 éves korosztályt érintő válság. A köztudatban az él a fiatalokról, hogy nincs semmi gondjuk, hiszen előttük az egész élet. A kapunyitási pánikban szenvedőknél épp ez a probléma: a rájuk váró rengeteg döntés és kérdés.

Szorongás, csalódottság, bizonytalanság: ezek az érzések jellemzik a pályakezdők nagyobb részének lelkiállapotát, amikor szembesülnek azzal, hogy ki kell lépniük az iskola biztonságos falai közül a munka világába, és el kell köteleződniük valamilyen szakma vagy hivatás mellett. A kapunyitási pánik azokat a fiatalokat érinti, akik félnek szembenézni a munkavállalás nehézségeivel, kirepülni a családi fészekből, belevágni a családalapításba, egyszóval félnek elkezdeni önálló életüket.”


Fotó: kapunyitasipanikfesztival.hu

A Balaton-parti központban megrendezendő szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel kapcsolatos problémák kezelésében. A résztvevők előadásokat hallhatnak arról, hogy a nappali vagy a levelezős képzéseket érdemesebb választani, hogyan nyerhetnek el külföldi ösztöndíjakat, milyen alapszabályai vannak az álláskeresésnek, hogyan szerezhetnek szakmai tapasztalatot. Bemutatkozik az Új Nemzedék Program is, amiről Mihalovics Péter miniszteri biztos tart előadást szombat délelőtt.

Nincsen fesztivál zene nélkül, ez Zánkán sem lesz másképp: a nappali workshopok után esténként népszerű zenekarok szórakoztatják a résztvevőket. Pénteken a Kelemen Kabátban, az Animal Cannibals, Tóth Gabi, Fluor, a Sugarloaf és Tom Noize lépnek színpadra, szombaton pedig a Hősök, Johnny K. Palmer, a Children of Distance, az Anima Sound System, Korda György és Balázs Klári felelnek a hangulatért.

A kapunyitási pánik leküzdésében olyan emberek is segítenek a fiataloknak, akik egy egész országnak mutattak jó példát, délutánonként ugyanis bárki találkozhat a londoni olimpián szereplő sportolókkal is.

A fesztivál mindkét napján ingyenes a részvétel – sőt, a szervezők térítésmentes sátorozási lehetőséget is biztosítanak a helyszínen. Bővebb információk és részletes programterv a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán találhatók.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.