2019. február 23., szombat
Alfréd névnap

Teljes a Veszprém FC kerete

A másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Veszprém FC férfi csapatához tíz új játékos érkezett, s nyolcan távoztak.

Augusztus 31-én éjfélkor lezárult az átigazolási időszak Magyarországon. A VFC az utolsó napon is aktív volt és sikerült kölcsönbe szerződtetnie a Paks kapusát, Kiss Mátét. A keretben azonban nem csak ez az egy változás történt a nyár folyamán, hiszen rajta kívül tíz új játékos került a királynék városába, míg nyolcan távoztak a keretből. A nyáron történt változásokat az alábbiak szerint foglalta össze a VFC hivatalos honlapja.

Kapusok
A csapathoz érkezett kapusposztra a már korábban említett Kiss Máté. Kiss az első osztályú Paks csapatának 3. számú hálóőre volt, akire Tarczy Pál sajnálatos sérülése miatt égető szüksége volt a csapatnak, hiszen vezetőedzőknek kevés kapus állt rendelkezésére a keretben. Az új játékos valószínűleg már a holnapi, Gyirmót elleni mérkőzésen bemutatkozik csapatban.


A Veszprém FC 2012/13-as kerete

Hátvédek
Hátvédposzton is sikerült megerősítenie a keretet Vágó Attilának, aki három igen tapasztalt védőt szerződtetett Makrai, Eugene és Nagy Ádám személyében. Makrai Gyirmótról érkezett, középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető, 24 első osztályú mérkőzése mellett számtalanszor szerepelt a második vonalban, így egy igen rutinos játékosról beszélhetünk.

Eugene Fomumbod Siófokról került Veszprémbe, korábban a Győri ETO együttesében is szerepelt. Makraihoz hasonlóan tapasztalt játékosról beszélhetünk, azonban eddig sérülése miatt nem tudott Vágó Attila rendelkezésére állni.

Nagy Ádám a Győri ETO-tól érkezett kölcsönbe, rá jobbhátvédként számít a szakvezetés, aki 63 NB II-es mérkőzéssel a háta mögött, komoly erősítése lehet a csapatnak.

Középpályások
A középpályán sem maradhatott el a vérfrissítés: Mosberger Mihály (PFLA-Videoton), Vágó Levente (Tisza Volán), Nyitrai Ádám és Molnár Tibor (mindketten ETO) érkeztek a veszprémi klubhoz.

Mosberger Mihály a Puskás Akadémia tehetséges játékosa, aki a középpálya tengelyében juthat szóhoz a csapatban, a Paks II. elleni győzelem alkalmával már bemutatkozott együttesünkben.

Vágó Levente nevének hasonlósága nem véletlen egybeesés vezetőedzőnkével, ugyanis Vágó Attila fiáról beszélünk. Ennek ellenére – ahogy a vezetőedző is említette – Levinek ugyanúgy meg kell dolgoznia a csapatba kerülésért, mint a társainak. A fiatal játékos középpálya közepén érzi otthon magát, az eddigi két bajnokinkon mindkétszer kezdőként szerepelt együttesünkben.

Nagy Ádámhoz hasonlóan Nyitrai Ádám és Molnár Tibor is a Győri ETO-tól érkezett, mindkét játékos egy évig kölcsönben szerepel a Veszprém FC-nél. Nyitrai a középpálya tengelyében, míg Molnár Tibor a szélen és csatárok mögött, visszavontan szerepel. Mindketten meghatározó tagjai voltak a tavalyi Győri ETO FC II NB II-es csapatnak.

Csatárok
Csatárposzton ketten találhatók az érkezők oldalán: Szabó Zsolt a REAC-ot, míg Homma Kazuo a Ferencvárost hagyta ott a Veszprém FC kedvéért. Mindkét játékosra meghatározó szerep várhat az elkövetkező egy évben, ahol a másodosztályú tagságunk megtartása a cél. Mindketten NB I-et megjárt játékosok, az idei csapat húzóemberei lehetnek.

Szabó Zsolt már bemutatkozott a bajnokságban veszprémi színekben és igen eredményes tette mindezt, hiszen két mérkőzésen két gólt szerzett. Homma Kazuo a kozármislenyi kupamérkőzésen szerzett sérülése miatt nem játszott eddig, de úgy néz ki, holnap a Gyirmót ellen ő is elkezdheti a bajnoki gólok gyűjtögetését.

Távozók
A csapathoz tehát 10 új játékos érkezett, azonban 8 távozó is található: Bali Péter Szigetszentmiklósra, Renan Kazincbarcikára, Daniel Gomez Szegedre, Lang Ádám Győrbe igazolt. Hegedűs Gyula továbbra is klubbot keres magának, Finta Péter és Pálfi Róbert pedig Alsóörsön folytatják pályafutásukat. Thiago érdekes körülmények között távozott.