Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Felhívás: makozeb és dimetoát hatóanyagú növényvédő szerek engedélyének módosítása!

2012. szeptember 4. 9:40 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Módosításra kerültek egyes mankozeb (Acrobat MZ WG, Dithane DG Neo-Tec, Dithane M-45, Manfil 80 WP, Manco 80 WP, Ridomil Gold MZ 68 WP, Vondozeb DG, Vondozeb Plus, Equation Contact, Galben M, Valbon) és a dimetoát (Bi 58 EC, Danadim Progress) hatóanyagot tartalmazó növényvédő szerek engedélyokiratai.

A dimetoát hatóanyagú készítmények I. forgalmi kategóriába kerültek, tehát csak felsőfokú növényvédelmi szakképesítéssel rendelkező szakember felügyelete és felelőssége mellett lehet megvásárolni és felhasználni, továbbá cseresznye és meggy kultúrában nem használhatók fel a jövőben. A forgalomban lévő tételek csomagolóeszközén a módosításokat kiegészítő címkével, vagy átcímkézéssel kell feltüntetni legkésőbb 2012. október 31. napjáig.

A felsorolt mankozeb hatóanyagú készítmények esetében változás, hogy a 250 gr feletti kiszerelések II. forgalmi kategóriába (engedéllyel vásárolható), míg a 250 gr és az alatti kiszerelések III. forgalmi kategóriába (szabadon vásárolható) kerültek. Az eredeti címkékkel a kereskedelmi forgalomban található készletek legfeljebb 2012. december 31-ig forgalmazhatók.

A teljes körű tájékoztatás végett, vásárláskor és felhasználáskor olvassa el figyelmesen a címkét és tudakozódjon a növényvédelmi szakembertől.
Az engedélyokiratok megtekinthetőek az alábbi címen: http://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/noveny_talajvedelmi_ig/kozerdeku_adatok

Veszprém Megyei Kormányhivatal
Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.