Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Lövöldözés Várpalotán

2013. július 14. 12:06 // Forrás: mti
Sörétes vadászfegyverből több lövést adott le egy férfi Várpalotán vasárnap reggel; két embert megölt, magával is végzett.

Az eddigi adatok szerint 7 óra körül a Krúdy Gyula utcában a várpalotai K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra. A bűncselekményt követően az 58 éves férfi hazament és bezárkózott saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a férfi házába és megállapították, hogy öngyilkos lett.

Várpalota polgármestere úgy tudja, engedéllyel tartott fegyvere volta férfinak. Talabér Márta (Fidesz-KDNP) ennek alapján valószínűsítette, hogy a tettes vadászember lehet.  A polgármester az MTI-nek azt mondta: végtelenül sajnálja a történteket, és azt, ami idáig vezetett, hogy az emberek nem tudják kezelni a konfliktushelyzeteiket és az erőszakos megoldást választják. Hozzátette, nem ismerte közelebbről az 58 éves elkövetőt, de a tapasztalata az, hogy az utóbbi időben az emberek képtelen ügyes-bajos dolgaikat a megfelelő módon kezelni. Példaként említette, hogy egy másik szomszédvita során egy férfi napi rendszerességgel zaklatja különféle módon a szomszédját és felszólításra sem hajlandó abbahagyni, míg az egyik parkban gépzsírral kenték be a padokat.   

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke az MTI-nek azt mondta, a várpalotai lövöldöző nem tagja a helyi vadásztársaságnak.

Fotó: MTI

12:30 - Lezárták a Krúdy utcát

Lezárták az utcát, ahol a gyilkosság történt. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint az utca mindkét végét lezárták. Egy utcabeli férfi elmondta: az elkövetőt agresszívnak ismerték, több emberrel is rossz volt a viszonya az utcában és már mást is megfenyegetett. A férfi úgy tudja: a tettesnek volt engedélye a fegyverére.

12:50 - Meghalt a másik áldozat is

Meghalt a vasárnap reggeli várpalotai lövöldözés másik áldozata is, a 68 éves nő a kórházban belehalt sérüléseibe - közölte Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

Fotó: MTI

13:05 - Nem volt túszejtés

A megyei főkapitány-helyettes sajtóinformációkat cáfolva kiemelte: az elkövető nem ejtette túszul a családját, a családtagjai nem voltak a gyilkosság helyszínén. A tettes élettársa és az egyik gyereke a szomszédban lévő házukban tartózkodott, de semmit nem tudtak a történtekről; a nőt és a gyermeket a rendőrség hozta ki az épületből - tette hozzá. Anda György ezzel arra reagált, hogy az Index korábban olvasói információkra hivatkozva arról írt: az elkövető túszul ejtette gyermekeit, és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi őket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.