2022. június 26.
//
János névnap

Újabb tornagyőzelem!

2013. augusztus 25. 20:41
Hét nap alatt másodszor nyert rangos nemzetközi felkészülési tornát az MKB-MVM Veszprém. A döntőben ismét a PSG volt a szenvedő fél.

A Sparkassen-kupát egy héttel ezelőtt elhódító veszprémi férfi kézilabda-együttes a hétvégén a Trophee Morbi'Hand elnevezésű franciaországi tornám szerepelt. Mint arról szombaton beszámoltunk, Carlos Ortega legénysége az elődöntőben nagy küzdelemben veret a Nantes csapatát. A vasárnap esti fináléban – a németországi viadalhoz hasonlóan – ismét a világklasszisok sorával megerősített Paris Saint-Germain várt a mieinkre.

A franciák a tegnapi elődöntőben pihentették Narcisse-t és Abalot, akik természetesen a fináléban már pályára léptek. Az első félidőben a Párizs akarata érvényesült, a veszprémi csapat védekezése nagyon szellős volt, többször is négy-öt gól volt a franciák előnye.

Fotó: a PSG Handball Facebook-oldalaFotó: a PSG Handball Facebook-oldala

A második félidő első perceiben azonnal felzárkózott a Veszprém, ezután pedig szinte végig hullámzott a meccs. Az utolsó tíz percbe érve sikerült először megfordítani az eredményt, innentől kezdve felváltva vezettek a csapatok. Az utolsó percre döntetlennel fordultak az együttesek, amikor a bakonyiaknak sikerült két gólt szerezni (négy támadás volt az utolsó minutumban), így megnyerték a meccset – számolt be az mkbveszprem.eu.


Trophee Morbi'Hand, elődöntő:
MKB-MVM Veszprém KC–PSG Handball 33:31 (15:19)
Legjobb góldobók:
Nagy L. 6, Sulic, Ugalde, Ilic 4-4, ill. Narcisse 7, Honrubia 5, Abalo, M. Hansen, Vori 4-4.

Az Ortega-csapat jövő héten Strasbourgban lép pályára.

vehir.hu

További cikkek

Casado, Descat, Fabregas és Sandell Veszprémben folytatja
Casado, Descat, Fabregas és Sandell Veszprémben folytatja
A Telekom Veszprém négy új kézilabdázó érkezését jelentette be csütörtökön a Betekints Hotelben rendezett sajtótájékoztatón.
Nem indulhat a BL-ben a kétszeres győztes Vardar Szkopje
Nem indulhat a BL-ben a kétszeres győztes Vardar Szkopje
A kétszeres győztes északmacedón Vardar Szkopje anyagi okok miatt nem indulhat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében.
Európa negyedik legjobb csapatát köszöntötték Veszprémben
Európa negyedik legjobb csapatát köszöntötték Veszprémben
Hazatért Kölnből a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final4-ján résztvevő a Telekom Veszprém csapata, a hagyományok szerint a Veszprém Aréna előtt köszöntötték a klub játékosait és munkatársait a szurkolók, ahol az idény végén távozókat is elbúcsúztatták.
Nagy László elégedett a Veszprém tavaszával
Nagy László elégedett a Veszprém tavaszával
Nagy László sportigazgató elégedett az arany- és ezüstéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel zárt Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának tavaszi idényével.
Carlos Ortega vezetésével BL-győztes a Barca!
Carlos Ortega vezetésével BL-győztes a Barca!
A spanyol Barcelona hosszabbítás, majd hétméteresek után 37-35-re nyert a lengyel Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában a kölni Lanxess Arénában.