2022. június 26.
//
János névnap

Egészség és jótékonyság

2013. szeptember 4. 13:58
Az Egészség útja nevű rendezvényre látogatók nemcsak saját egészségükért, hanem az onkológiai betegek ellátási körülményeinek javításáért is tehetnek.

Az egész napos jótékonysági eseményt az ONKO-TECHNIKAI Onkológiai Alapítvány és Veszprém Város Önkormányzata együtt rendezi. Szeptember 21-én a Lovassy László Gimnáziumban sportversenyekkel, előadásokkal, termékbemutatókkal, és kóstolókkal, este pedig a Petőfi Színházban a Mendelssohn Kamarazenekar és Miklósa Erika koncertjével várják az érdeklődőket.

Porga Gyula polgármester a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni. Hozzátette, az első alkalom bevételét az onkológiai központ fejlesztésére fordítják majd. A rendezvény célja azonban nem csupán a jótékonykodás, hanem a veszprémiek egészségének megőrzése is. Nem is csoda, hogy dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes is a kezdeményezés mellé állt – jelentette ki a polgármester.

Dr. Rácz Jenő, a Cholnoky Ferenc Kórház igazgatója hangsúlyozta, ki kell lépni az intézmény kapuin és kiemelten kezelni a betegségek megelőzését. Ennek a rendezvénynek segítségével igyekeznek az emberek figyelmét felhívni az egészséges életmód, és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára – közölte.

Dr. Hornyák Lajos, a kórház onkológiai osztályának vezetője elmondta, fontos javítani a betegek ellátásának körülményeit. Nem csak új gépekre, hanem ágyakra is szükség van – tette hozzá. Kijelentette, reméli, hogy a rendezvénynek még lesz folytatása.

Elhangzott, létrejött a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért egyesület, mely a jövő évtől átveszi a rendezvény szervezését az ONKO-TECH alapítványtól. Leitold László, a szervezet elnöke mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el az Egészség útja rendezvényre, hiszen ezzel nem csupán az onkológiai centrum fejlesztését segítik, hanem saját egészségükért is tehetnek.

Horák János

További cikkek

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől az országos tisztifőorvos
Hőségriasztást rendelt el hétfőtől az országos tisztifőorvos
Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
Nemzetközi díjjal ismerték el a kórház stroke ellátását
Nemzetközi díjjal ismerték el a kórház stroke ellátását
Második alkalommal nyerte el a Csolnoky Ferenc Kórház a stroke-ellátás kiválóságát tanúsító ESO Angels díjat.
Egy vizsgálat szerint Veszprém megyében 10 kullancsból 2 hordoz betegséget
Egy vizsgálat szerint Veszprém megyében 10 kullancsból 2 hordoz betegséget
Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt az állatok számára, mellyel a gazdák nincsenek mindig tisztában. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Dr. Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.
Allergiás tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék
Allergiás tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék
A következő időszakban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációjának gyors emelkedése várható, így az erre érzékenyeknél az allergiás tünetek megerősödhetnek - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Az életmentés alapjairól tanultak
Az életmentés alapjairól tanultak
A közgyűlés döntése értelmében Veszprém minden oktatási és köznevelési intézményében elérhetővé teszik a súlyos allergiás reakciók kezelésére alkalmas EpiPen tollinjekciókat, melyek pontos alkalmazásáról, illetve a baj esetén szükséges teendőkről április és május folyamán az intézmények és az egészségügy dolgozói oktatásban is részesülnek.