Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Új bérletek és színházi hétpróba

2013. szeptember 13. 8:52 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Két új bérletet bocsátott ki a Veszprémi Petőfi Színház, amikkel az egyetemistákat és a pedagógusokat célozza meg az intézmény vezetése. Lesz nyílt nap is szeptember 14-én délután négy órától este tízig.

Az új Pannon Egyetem Kulturális Kuponnal három darabot nézhetnek meg az egyetemisták, a belépőt tetszőleges előadásokra használhatják fel a diákok. Oberfrank Pál, a színház igazgatója rámutatott: a bérlettel kifejezetten az egyetemistákat célozták meg, akikhez eddig nehezebben találtak utat.

Dr. Horváth Géza, a Pannon Egyetem docense, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi kar dékánja megjegyezte: a bérletkonstrukciót a hallgatók kezdeményezték, így az egyetem kötelességének érezte azt támogatni. Ahogy megfogalmazta: az oktatási intézmény a veszprémi színházzal korábban megkötött együttműködési megállapodása ezzel az új lehetősséggel tovább erősödött és gazdagodott.

Ifj. Szeles József a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának külügyi bizottságának a tagja volt az új bérletkonstrukció ötletgazdája. Mint mondta: azért is kereste meg a kezdeményezéssel a színházat, mert az egyetemisták a kötött, állandó időpontokra érvényes bérletes előadásokat nehezen tudják látogatni, így viszont most ők dönthetik el, mikor és
milyen produkciókat néznek meg. Ezzel megmarad számukra a rugalmasság és az egyéni előadás-választás lehetősége is.

Fotó: Petőfi SzínházFotó: Petőfi Színház

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum értékesítési vezetője bejelentette: a most indított Brusznyai-bérlettel kedvezményes áron öt péntek estét tölthetnek el a színházban a veszprémi és a térségben élő pedagógusok.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a színház szombaton tartja hagyományos nyílt napját, amelynek keretében "színházi hétpróbát" rendeznek. A Hétpróba a bérletért című játékon külön pálya lesz a gyerekeknek és felnőtteknek. A versenyzők megismerkedhetnek a kulisszák mögötti világgal és a színházi szakmákkal, betekinthetnek a díszletezés fortélyaiba, kipróbálhatják, hogy mennyire gyorsan tudnak jelmezt cserélni, meg kell
oldaniuk világítással kapcsolatos feladatokat, emellett színészek irányításával táncos, énekes és verses feladványok várják őket. A legjobb felnőtt és gyermek hétpróbázók között bérleteket sorsol ki a zsűri. A nyílt napot a színház tagjainak zenés műsora zárja és közben a látogatók ismét megkóstolhatják az igazgató által főzött lecsót.

Oberfrank Pál beszélt arról is, hogy szeptember 21-én este hétkor az Onkológia javára rendezett jótékonysági koncerten Miklósa Erika és a Mendelssohn Kamarazenekar lép fel a színházban. Miroslav Krleža horvát író 120. születésnapja alkalmából mutatják be az Agónia című előadást a Latinovits- Bujtor Játékszínben szintén szeptember 21-én. Az előadáshoz kapcsolódva életműkiállítást is rendeznek, a tárlatot szeptember 20-án Dömölky János rendező nyitja meg.

A direktor szólt még arról, hogy októberben a Latinovits-Bujtor Játékszínben a Drága Gizám! című produkció bemutatójával tovább folytatja a színház a tisztelgést Örkény István előtt. Az előadásban Meszléry Judit és Palásthy Bea játszik, a rendező Berényi Gábor. A hónap közepén pedig a Szerettem őt című előadás érkezik a színházba Györgyi Anna és Szilágyi
Tibor főszereplésével.

vehir.hu
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.