2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Ellenszélben is győznének

2013. szeptember 26. 18:18
Közös sajtótájékoztatón mutatta be Veszprém megyei egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit az MSZP és az Együtt-PM Szövetség.

"Létrejött Magyarországon az az erős ellenzéki szövetség, amely megfelel a kihívásoknak, és át tudott kelni azon az aknamezőn, amit a választási törvény módosításával Orbán Viktor és pártja telepített a demokratikus változás előtt" - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője az ellenzéki szövetség jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonfüreden.

Bajnai GordonBajnai Gordon

"Az ország 106 egyéni körzetében egy, közös demokratikus ellenzéki jelöltet állítunk, támogatjuk egymást, hogy 2014-ben kormányváltás lehessen - tette hozzá. Hangsúlyozta, ez a szövetség már több helyi időközi választás alkalmával megmutatta erejét, legutóbb például Baján, amely kapcsán fontos üzeneteket fogalmazott meg az Együtt-PM Szövetség vezetője. - "Megmutatkozott, hogy a tahóság és a szélsőség politikáját emelte közéleti rangra a Fidesz, illetve ellenfelünk nem riad vissza a törvények túllépésétől sem, hiszen a bizonyítékok választási csalás gyanúját támasztják alá. Erre kell felkészülnünk jövő tavasszal is, de 2014-ben ellenszélben is győzni tudunk" - hangoztatta a politikus.

Mesterházy AttilaMesterházy Attila

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke úgy fogalmazott, ezzel a politikai konstrukcióval létrejött a kormányváltók szövetsége, amely garantálja a kormányváltást akarók számára, hogy meneszteni tudják Orbán Viktort. Egyetlen ellenzéki szavazat sem fog elveszni - húzta alá. - "Ezzel a szövetséggel öt dolgot garantálunk Magyarországnak. A következő kormány esetén - ami egy bal oldal által vezett kormány lesz - jogállamot, jobb életet, fejlődő gazdaságot, félelem nélküli életet és jogállami jogszerű elszámoltatást ígérünk" - mondta. - "Durva és kemény kampányra készülünk, aljas támadások is lehetnek. Magyarország újra egy szabad igazságos köztársaság legyen, ehhez kormányváltás szükséges, ami 2014-ben megtörténik és Orbán Viktor a történelem szemétdombjára kerül" - emelte ki.

Az asztalnál balról: dr. Horváth József, Gőgös Zoltán, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Scheiring Gábor - hallgatják Pál Béla gondolataitAz asztalnál balról: dr. Horváth József, Gőgös Zoltán, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Scheiring Gábor - hallgatják Pál Béla gondolatait

A sajtótájékoztatón elhangzott, a veszprémi körzetben Pál Béla lesz a jelőltjük, aki úgy fogalmazott: nem megverni akarja dr. Navracsics Tibort, hanem legyőzni, ami egyszer már sikerült. - "Veri a sors őt eléggé azzal, hogy teljesen ellentétesen kell tevékenykednie igazságügy miniszterként, mint amit a jogi egyetemen tanult és most tovább ad a hallgatóknak is" - magyarázta Pál Béla. Hozzátette, hisz abban, hogy ez a szövetség le tudja váltani a jelenlegi kormányt.

Tüntetők várták az ellenzéki politikusokatTüntetők várták az ellenzéki politikusokat

A balatonfüredi választási körzetben Scheiring Gábor, az Együtt-PM Szövetség jelenleg is országgyűlési képviselője lesz a közös jelölt, aki vélhetően Kontrát Károllyal, a Belügyminisztérium politikai államtitkárával áll majd szemben.

Pápa egyéni választókörzetében Gőgös Zoltán, az MSZP megyei pártelnöke indul a szavazatokért, neki valószínűleg dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottal kell “megmérkőznie”.

Ajka és Tapolca térségében Dr. Horváth Józsefet (MSZP), Ajka alpolgármesterét nevezték meg a szövetség megyei egyéni képviselőjelőtjeként. Ebben a térségben a Fidesz részéről Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökének indulását valószínűsítjük.

Cseh Zoltán

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.