Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fidesz: Magyarország tiltakozik a politikai nyomásgyakorlás ellen

2013. október 21. 17:28 // Forrás: mti
Magyarország határozottan tiltakozik az ellen, hogy az Európai Unió politikai nyomást gyakoroljon és kettős mércét alkalmazzon a magyar rezsicsökkentés ügyében - a Fidesz szakpolitikusa, Németh Szilárd szerint ezt üzeni a rezsicsökkentés megvédéséről szóló nyilatkozat. Következő lépésként említette a vállalkozások energiaárának csökkentését.

A nyilatkozatról várhatóan hétfő este szavaz az Országgyűlés. A határozathozatal előtt tartott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta: a nyilatkozattal a parlament határozott üzenetet küld az Európai Unió bürokratáinak, "a tisztességes profittal meg nem elégedő szolgáltatóknak és az őket kiszolgáló bajtársaiknak, a hazai és a nemzetközi baloldalnak".

Emlékeztetett: a kormányoldalt az késztette a nyilatkozat beterjesztésére, hogy az EU - a kötelezettségszegési eljárás előszobájának tekinthető eljárás keretében - kérdésekkel fordult a magyar kormányhoz a rezsicsökkentés ügyében. Németh Szilárd idézett az uniós megkeresésből, amely szerint sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét, hogy a családok rezsije csökkent, a cégeké azonban nem. Az EU másik kérdése - folytatta - a háztartási energia árának hatósági megállapítására vonatkozott, holott semmiféle hungarikumról nincs szó, hiszen Magyarországon kívül több más uniós tagállamban is alkalmaznak ilyet.

Magyarország ezért határozottan tiltakozik az ellen, hogy "az EU kettős mércét alkalmazzon velünk szemben", és visszautasítja a politikai nyomásgyakorlást, amely abból fakad, hogy a rezsicsökkentés politikája sérti a külföldi szolgáltatók extraprofitját - fogalmazta meg a kormánypárti képviselő a Fidesz-KDNP által benyújtott politikai nyilatkozat üzenetét.

Németh Szilárd kérdésre elmondta, ha megindulna az uniós kötelezettségszegési eljárás, további lépésekre is készek a rezsicsökkentés megvédése érdekében.  A vállalkozások energiaárának esetleges csökkentésének felvetésére azt válaszolta: a következő lépés ez lesz.

vehir.hu
további cikkek
Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. tegnap 11:48 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Új otthonfelújítási programot indít a kormány az 1990 előtt épült lakóházak korszerűsítésére Új otthonfelújítási programot indít a kormány az 1990 előtt épült lakóházak korszerűsítésére Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján. 2024. április 5. 15:39 Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.