Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aláírt az Együtt és az MSZP

2013. október 22. 13:54 // Forrás: mti
Aláírta Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője a két szervezet közötti választási megállapodást kedden Budapesten.

Az augusztus végén megkötött és most szentesített egyezség szerint a felek     külön listán indulnak a 2014-es parlamenti választáson, nem neveznek meg közös miniszterelnök-jelöltet, de mind a 106 egyéni választókerületben csak egy jelöltet állítanak. 75 körzetben az MSZP, 31-ben az Együtt-PM nevezi meg, hogy ki indul. Ha a baloldal győz a választáson, az lesz a miniszterelnök, akinek a pártja több listás szavazatot szerez.

Az A38 hajón tartott eseményen Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is a kormányváltó szövetség létrejötteként értékelte a megállapodást.

Bajnai Gordon azt mondta: a szövetség megoldást kínál Magyarország válságára, a rossz kormányzásra, van megoldási tervük a munkanélküliségre, az elszegényedésre és az elvándorlásra is.  A megállapodás kikerüli az új választási rendszer csapdáját, garancia arra, hogy egyetlen kormányváltó szavazat sem veszik el jövőre.    

Mesterházy Attila hangsúlyozta: nem hatalomtechnikai alkut, hanem programalapú egyezséget kötöttek, és az MSZP választási programjának is része a két párt közötti közpolitikai megállapodás.  A szocialista pártelnök kiemelte, közös jelöltként tekintenek az egyéni körzetekben elindulókra, a szocialista kampánycsapatok az Együtt-PM jelöltjeiért is ugyanolyan erőbedobással dolgoznak majd. Kérdésre válaszolva azt mondta, a szövetségi tárgyalások nem egy párttal kezdődtek, de "eggyel értek véget".   A szövetségkötés lezárult, nem történt olyan esemény, amely miatt a résztvevők körét bővíteni kellene - közölte.

A két pártvezetőt szembesítették azzal, hogy az MSZP képviselői igennel, a PM-hez tartozó függetlenek viszont nemmel szavaztak az újabb, 11,1 százalékos rezsicsökkentésre. Bajnai Gordon elmondta: nincs véleménykülönbség a két párt között, a szocialisták szavazata annak szólt, hogy támogatják a megélhetési költségek csökkentését, míg a Párbeszéd Magyarországért képviselői azt jelezték, hogy a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés fenntarthatatlan, igazságtalan és választási célokat szolgál, ezért másképp kell csinálni.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.