2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Tovább négysávosítják a 8-as főutat

A 8-as számú főút Herend és Szemenye közötti négysávúra bővítésének tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A munka becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 20 millió forint. A felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.  Az ajánlattevőknek építési engedélyezésre alkalmas terveket kell készíteniük úgy, hogy a jelenlegi kétszer egysávos út teherbírását is megerősítik. 

Az útszakasz két részre oszlik. Az első a Herend és Jánosháza közötti rész, ennek a becsült ellenértéke nettó 750 millió forint. A második szakasz Jánosházától tart Szemenyéig, becsült díja nettó 270 millió forint. Az út végig elkerüli a településeket, ezért az elkerülő szakaszok új nyomvonalra kerülnek.

Az egyes részekre külön-külön is lehet ajánlatot tenni. Az első rész megtervezésére az a cég vállalkozhat, amelynek nettó árbevétele az elmúlt 3 év mindegyikében elérte a 600 millió forintot. A kétszer kétsávos út tervezéséből származó nettó árbevételnek pedig el kell érnie az 500 millió forintot, az utolsó 3 évben, együttesen. A második rész az árbevételi határ nettó 250, illetve 200 millió forint.

Az ajánlattételi határidő november 29., a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlattevő lesz a nyertes.