2022. június 30.
//
Pál névnap

A szelektív hulladékgyűjtés mellett az LMP

2013. november 19. 16:54
Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva az LMP veszprémi csoportja a hulladékgazdálkodás hármas alapelvére – megelőzés, újrahasználat, újrahasznosítás – hívja fel a figyelmet.

Kedd délután a belvárosi posta előtt Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője és Zelenák Adrián, az LMP veszprémi csoportjának tagja tartottak sajtótájékoztatót. Megtudtuk, hogy az LMP a Kossuth utcára kitelepülve játékos feladatokkal várja az érdeklődőket: elsősorban a szelektív hulladékgyűjtéssel, komposztálással kapcsolatos kérdésekkel igyekeznek felhívni a figyelmet a témára.

A lakossági tájékoztató célú akció mellett az is kiderült, mit szeretne elérni az LMP önkormányzati szinten. Ahogy Gerstmár Ferenc fogalmazott, elengedhetetlennek tartják egy városi hulladékcsökkentési terv elfogadását, a megtermelt hulladék mennyiségével arányos díjfizetést, illetve a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetését – ezzel kapcsolatban a képviselő a következő közgyűlésen kérdést is intéz majd az illetékes alpolgármesterhez.

Schöngrundtner Tamás