2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Több mint egymilliárd forintot kapott a tapolcai kórház

2013. december 13. 15:53
mti
Egymilliárd-kétszázmillió forintot kapott a tapolcai kórház az Új Széchenyi Terv keretében - tájékoztatta a Veszprém megyei város önkormányzata pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a támogatásból központi betegirányítási rendszert hoznak létre, egypontos fekvőbeteg-fogadót alakítanak ki, rövidítik a személyzeti és betegutakat.

Központi betegérkeztető, betegfogadó zóna is létesül, függőleges közlekedőkkel, köréjük "települő" osztályokkal és egyéb kórházi egységekkel, kapcsolódva a meglévő, átalakítandó fekvőbeteg- és diagnosztikai épületekhez és szakrendelésekhez - részletezi a közlemény.  

Tájékoztatásuk szerint ezzel a kórházi funkció egy épületegyüttesben lesz. A rossz állagú, elszórtan elhelyezkedő épületeket lebontják, és három gépjárműállásos mentőállomás is létesül.

A kórház telkén igényes központi teret is kialakítanak - tették hozzá.

A kórház jövőre lesz 100 éves, a város és az intézet fő stratégiai célja, hogy a későbbiekben gyógyhellyé alakuljon, és a gyógyturizmus, illetve egészségturizmus részeként működjön tovább - közölte az önkormányzat.

vehir.hu

További cikkek

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől az országos tisztifőorvos
Hőségriasztást rendelt el hétfőtől az országos tisztifőorvos
Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
Nemzetközi díjjal ismerték el a kórház stroke ellátását
Nemzetközi díjjal ismerték el a kórház stroke ellátását
Második alkalommal nyerte el a Csolnoky Ferenc Kórház a stroke-ellátás kiválóságát tanúsító ESO Angels díjat.
Egy vizsgálat szerint Veszprém megyében 10 kullancsból 2 hordoz betegséget
Egy vizsgálat szerint Veszprém megyében 10 kullancsból 2 hordoz betegséget
Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt az állatok számára, mellyel a gazdák nincsenek mindig tisztában. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Dr. Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.
Allergiás tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék
Allergiás tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék
A következő időszakban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációjának gyors emelkedése várható, így az erre érzékenyeknél az allergiás tünetek megerősödhetnek - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Az életmentés alapjairól tanultak
Az életmentés alapjairól tanultak
A közgyűlés döntése értelmében Veszprém minden oktatási és köznevelési intézményében elérhetővé teszik a súlyos allergiás reakciók kezelésére alkalmas EpiPen tollinjekciókat, melyek pontos alkalmazásáról, illetve a baj esetén szükséges teendőkről április és május folyamán az intézmények és az egészségügy dolgozói oktatásban is részesülnek.