Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éljük meg veszprémiségünket

2014. január 4. 23:03
Tartozunk annyival elődeinknek, hogy egy boldog és elégedett Veszprémet hagyunk utódainkra - fogalmazott Porga Gyula polgármester a város újévi fogadásán szombaton este a Hangvillában.

Az eseményt egyben az épület hivatalos megnyitójának is szánták. - A 11 hónapos beruházás minden fázisa rendhagyó volt, hiszen nem tartottak alapkőletételt, volt benne épp elég, elmaradt a bokrétaünnepség, mert az épület már 33 éve elérte legnagyobb magasságát, hagyományos átadó ünnepséget sem szerveztünk, hiszen november 29-én délelőtt megkaptuk az össze hatósági engedélyt, aznap estétől folyamatosan telt házas programokat tartunk - sorolta Bélafi László, a Hangvilla ügyvezetője. Elmondta, eddig több mint 19 ezer fizető vendéget köszönthettek, egy olyan közösségi tér alakult ki, ahol megélhetjük a közös ünnepeinket, illetve sokféle művészeti ág működhet egy helyen.

Bélafi LászlóBélafi László

Az ünnepekre készülve közelebb kerültünk egymáshoz, több figyelmet fordítottunk szeretteinkre. Milyen jó lenne, ha ez így lenne az új esztendő minden napján, ha életünk minden napja ünnep lenne - kezdte ünnepi köszöntőjét Porga Gyula, hozzátéve, kezdetét vette a 2014-es év új örömeivel és kihívásaival.

A hétköznapok forgatagában gondok tömege vesz körül minket, talán kevesebb időnk jut egymásra, mégis csendes hétköznapokon született újjá 2013-ban Veszprém. A város életében a tavalyi esztendő látványos változásokat, valódi megújulást hozott. Ennek egyik nagyszerű eredménye a Hangvilla. Komoly előkészületek, nagyon sok munka és igazi összefogás kellett ahhoz, hogy kialakítsuk a művészetek és a kultúra új otthonát - köszönte meg a polgármester mindazok munkáját, akik elkötelezettségükkel, szenvedélyükkel, odaadásukkal hozzájárultak e varázslatos hely létrejöttéhez.

Porga GyulaPorga Gyula

Veszprém életében fontos lesz az idei esztendő, szeretnénk, ha a megújulás évét követően ez a veszprémiek éve lenne és mind megtapasztalnánk, hogy a közös áldozatunk és erőfeszítésünk nem volt hiábavaló. A csodák azonban csendes, dolgos hétköznapokon születnek a legtöbbször, ezt ünnepeljük ma - mutatott rá Porga Gyula a város prominens személyiségei előtt. Mint mondta, hiszünk az emberi összefogás eredményeiben, hosszú évszázadok óta kitartó, munkájában következetes polgárság lakja ezt a várost. A mai Veszprém méltó elődeink örökségéhez. Mi veszprémiek eleveníthetjük meg utcáinkat, tereinket, melyek a saját boldogulásunkat és boldogságunkat szolgálják.

Az egyházak képviselői megáldották a HangvillátAz egyházak képviselői megáldották a Hangvillát

Tartozunk annyival elődeinknek, hogy egy boldog és elégedett Veszprémet hagyunk utódainkra. Nem csupán megóvjuk, hanem gyarapítjuk is városunkat. Megdolgoztunk boldogulásunkért 2013-ban, nem ajándékba kaptuk az új esztendőt. Együttműködésben, összefogásban tovább gazdagodhatunk a hétköznapi munkánk során és ünnepeink meghitt pillanatában. Használjuk ki együtt a lehetőséget, használjuk ki, amit Veszprém nyújtani tud! Minél inkább élünk ezekkel a lehetőségekkel, annál inkább megéljük veszprémiségünket, megelevenedik közösségeink által a város. Új feladatok, új kihívások szegélyezik a jövőbe vezető utat, amin együtt kell végig mennünk. Új remények élednek az új falakon, közös eredményeink láttán pedig erőt gyűjthetünk az eljövendő kihívásokhoz - zárta gondolatát a város első embere.

Dr. Navracsics TiborDr. Navracsics Tibor

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pohárköszöntőjében megemlítette, bő száz évvel ezelőtt polgári kezdeményezésre javarészt közadakozásból, a polgárok bátorságából építve felépült egy másik eredetét tekintve hasonló jellegű intézmény, mint a Hangvilla, amit ma Petőfi Színházként ismerünk. Akkoriban egy kisváros erős polgárságának optimizmusát, élni akarását és kultúra szeretetét fejezte ki a kezdeményezés. Talán Veszprém varázsának ez az egyik titka: olyan polgársága van, amelynek, ha lehetőséget adnak, szinte első mozdulatában a kultúra teremtéséhez fordul.

Mindenki koccintott az új év tiszteletéreMindenki koccintott az új év tiszteletére

A miniszter aláhúzta, ahhoz, hogy ezek a varázslatok létre jöjjenek, vezetőkre van szükség. A veszprémi polgárságot képviselve mondott köszönetet a befektetett munkáért Bélafi Lászlónak, aki - mint mondta - élete fő célját valósította meg a Hangvillával óriási áldozatot vállalva. Kiemelte még Porga Gyula munkásságát, akinek vezetése alatt Veszprém új virágkorát éli.

A Mendelssohn Kamarazenekar ajándék koncertjeA Mendelssohn Kamarazenekar ajándék koncertje

Az este folyamán az egyházak képviselői megáldották a létesítményt, valamint ünnepi műsorral ajándékozta meg a vendégeket a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter vezetésével.

 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.