Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Élesben fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás

2014. január 10. 10:06 // Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Befejeződött az üzemszerű teszt időszaka, így most már normál üzemmódban fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ). A katasztrófavédelem által november 25-én útjára indított alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le.

A mai napon frissült a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti tájékoztató applikációjának androidos verziója, ezután az alkalmazásnak már nem a béta (teszt) verziója, hanem a végleges változata tölthető le a készülékekre. Az elmúlt hetekben a fejlesztők egy sor területen módosították, javították az alkalmazást: az applikáció egyebek mellett gyorsabb lett, javult a memória- és az akkumulátorhasználat, megoldódott a korábbi értesítések törlése, a térképi megjelenítés, illetve az újabb android- verziókon is elérhetővé vált az alkalmazás.
 
Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy bár a fejlesztők jó néhány hibát kijavítottak, olykor-olykor még mindig problémát okoz az alkalmazás beállítása, ezért a katasztrófavédelem továbbra is várja az észrevételeket a vtr@katved.gov.hu címen.
 
A november huszonötödikén elindított, mobilinternet alapú, PUSH- technológiájú üzenetküldő applikáció személyre szabható, a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni. Az elmúlt hetekben naponta átlagosan húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk. Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmazott: vagy azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, vagy vezetéstechnikai tanácsot adott, illetve felhívta a figyelmet a várható útviszonyokra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.