Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Gyilkosságot tervező férfiak ellen emeltek vádat

2014. január 13. 13:55 // Forrás: mti
Emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, aki tavaly áprilisban egy vállalkozó megölését készítette elő.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott ügyvédi tevékenysége során ismerkedett meg a harmadrendű vádlottal, és mindketten üzleti kapcsolatba kerültek az ügy sértettjével. 2012 végére megromlott a viszonya a sértettel, mert harmadrendű vádlottal közös befektetéseik elvesztéséért őt tartotta felelősnek. Anyagi helyzetén a sértett megölésével akart változtatni, és tervébe a harmadrendű vádlottat is bevonta. A két férfi a másodrendű vádlottat bízta meg a gyilkossággal.

Az elsőrendű vádlott 2013. március végén felkereste egy balatonfűzfői ügyfelét, s arra kérte, csalja a házába a sértettet. Azt tervezte, hogy a másodrendű vádlott elkábítja és megfojtja, a feldarabolt holttestet pedig az elsőrendű vádlott szállítja el. Ezután valaki külföldre vitte volna a sértett mobiltelefonját, hogy onnan üzeneteket küldve azt a látszatot keltse, hogy a sértett még él. Vagyonát az elsőrendű vádlott a korábban kiállított biankó megbízási szerződések felhasználásával akarta megszerezni. 

A balatonfűzfői férfi látszólag egyetértett az elsőrendű vádlottal, de a tervet a sértett és a rendőrség előtt is feltárta. Színleg továbbra is közreműködött a terv megvalósításában, és 2013. április 9-én arról tájékoztatta az elsőrendű vádlottat, hogy a sértett aznap délután Balatonfűzfőre érkezik.

Az első- és a másodrendű vádlott a balatonfűzfői házba ment, a kamrában elhelyezték a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges eszközöket, a nappaliban lévő bútorokat pedig a bűncselekmény elkövetésének megkönnyítése végett átrendezték, majd távoztak. Ezután az elsőrendű vádlott a rendőrökkel együttműködő férfit utasította, hogy a sértettet vigye a házába. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megakadályozták a bűncselekményt, a három férfit elfogták. Az elsőrendű vádlott gépkocsijából lefoglaltak egy engedély nélkül tartott lőfegyvert, és előkerült egy hamis rendőrigazolvány is, amelyet a másodrendű vádlott készített magának - írta közleményében a főügyészség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.