2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Fidesz: a Gyurcsány-koalíció a hatalomért bármire képes

2014. február 1. 12:39
mti
A Fidesz szerint bűncselekmények sora igazolja, hogy a Gyurcsány-koalíció a hatalomért bármire képes: lepaktált az alvilággal, megfigyelt, hazudott, lehallgatott, kémkedett és manipulált.

 Az MTI-hez eljuttatott közleményben a Fidesz kiemeli, hogy újabb ügyben kell elszámolnia az igazságszolgáltatás előtt Szilvásy Györgynek, aki minden idők legkorruptabb kormányzásához, a Gyurcsány-kormány bűntetteihez asszisztált.

Pénteken a Fővárosi Törvényszéken az ügyész felfüggesztett börtönt, a védő viszont felmentést javasolt perbeszédében az UD Zrt.-ügy kapcsán hivatali visszaéléssel vádolt Szilvásy Györgynek, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterének.  A Központi Nyomozó Főügyészség álláspontja szerint 2008 őszén, az UD Zrt.-ügy kipattanásakor a miniszter egyes - politikai szálakat szükségtelenül hangsúlyozó -, lejárató célzatú nyilatkozataival, valamint Kövér László, illetve Demeter Ervin fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. egyik vezetője közti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagának hozzáférhetővé tételével jelentős érdeksérelmet okozott és hivatali visszaélést követett el.

Az ügyvéd szerint ugyanakkor Szilvásy György miniszterként jogszerűen járt el, a vádhatóság egy politikai vitába avatkozott be, amikor kriminalizálta Szilvásy nyilatkozatait, a büntetőper nem nyilvános részében megismert titkos iratok szerint pedig az UD Zrt. tevékenysége veszélyeztette az ország nemzetbiztonsági érdekeit, a két volt titokminiszter és a cég közti kapcsolattartás nemzetbiztonsági kockázatot jelentett.  Elsőfokú ítéletet tavasszal várható.

vehir.hu