Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Miért csúszik a hulladékdíjszámlák postázása?

2014. február 20. 16:40
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás nonprofit tevékenységgé vált. 2014. január 1. óta városunkban a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el ezeket a tevékenységeket – nyilatkozta lapunknak Gősi Zoltán a társaság ügyvezetője.

– Elmondhatom, hogy az átállás a legtöbb területen zökkenőmentes volt. A lakossági, intézményi és gazdálkodó szervezetek háztartási jellegű hulladékának elszállítása vagy a lakossági, intézményi szelektív hulladékgyűjtés működtetése (szelektív gyűjtőszigetek, hulladékudvar) a megszokott mederben zajlik. A szolgáltatás rendjében sem történt változás és a Kft. hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjai is megegyeznek az előző évi díjszabással – tette hozzá.

Volt azonban egy nagy váltás, amire előre nem lehetett felkészülni. Közel húszezer ügyfél nyilvántartásba vett adatát kellett módosítani. Teljes állományátrendezést, ún. adatmigrálást kell elvégeznünk. Ez a technikai átállás hosszú folyamat és mindeközben alkalmazkodnunk kell a jogszabály által előírt számlakép kialakításához, amihez pedig a szoftvereket is igazítani kell. Amikor minden átállás lezajlott és a teszteléseket elvégeztük, akkor lehet csak a számlákat kiállítani és kiküldeni az ügyfeleknek.

– Ez várhatóan mikor fog megtörténni?

– Legkésőbb március közepéig mindenkinek szeretnénk kipostázni a hulladékdíjfizetésről szóló számlákat. Egyszerre három hónap számláit fogjuk ekkor kiküldeni.

– Egyszerre kell majd mindhármat befizetni?

– Nem, erről szó sincs. Márciusban a január és február havi számlákat kell kiegyenlíteni, áprilisban pedig a március és április havi számlákat, mindkét esetben eltolt ütemezéssel. Erről részletes információkat a számlalevélben találhatnak.

– Várható még ilyen számlafeltorlódás ebben az évben?

– Áprilistól negyedévente fogunk egyszerre három darab havi számlát előre kiküldeni, ahogy ezt már megszokták ügyfeleink. Hacsak valami rajtunk kívül álló ok fel nem merül, de nem szeretnénk próbára tenni a lakosság türelmét.

– Új gazdasági társaságként terveznek-e valami újdonságot a jövőben?

– Most lekötnek minket az átállás nehézségei, de folyamatosan vizsgáljuk milyen szolgáltatásbővítéssel lehetne a lakosság segítségére lenni. Március elsejétől indul a házhoz menő lomtalanítás szolgáltatása veszprémi lakosoknak. Az előző évihez képest ezt egy hónappal előbb indítjuk el. Veszprémi lakosok részére továbbra is él a házhoz menő veszélyes hulladékgyűjtés lehetősége és ősszel ismét aktuális lesz a házhoz menő őszi zöld hulladékgyűjtés megszervezése és lebonyolítása. Mindhárom házhoz menő rendszerű gyűjtés estében egyszerű telefonos egyeztetéssel lehet időpontot kérni a hulladékok elszállítására. Arra kérjük a veszprémieket éljenek ezzel!


A lomtalanítás házhoz megy!

A LOM a háztartásokban, normál háztartási mennyiségben keletkező, olyan nagy darabos hulladék, ami nem fér bele a gyűjtőedénybe pl. ágybetét, bútordarab, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi stb. 

A Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. a nagydarabos, nem veszélyes hulladék elszállítását vállalja veszprémi lakosoktól évente egy alkalommal 2014. március 1. és október 31. között

Időpont egyeztetés hétköznap 7.00 órától 13.00 óráig
az ingyenesen hívható zöld számon
06 (80) 949 649

Az elszállítás kérhető:
páros hét: hétfő – péntek 9.00-17.00
páratlan hét: kedd – szombat 9.00-17.00

Ne tegye az utcára, ne tegye a konténer vagy a kuka mellé, ne vigye az erdőbe – telefonáljon és elszállítjuk!
www.vhkn.hu

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.