Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lecsapott az eső Veszprém megyére

2014. május 25. 16:23 // Forrás: Katasztrófavédelem
Ahogy az a Fricska Facebookon megosztott fotóján is látszik: a délutáni vihar után még a máskor nyugodt Séd sem a szebbik arcát mutatja.

A Séd vasárnap délután a Fricska fotójánA Séd vasárnap délután a Fricska fotóján

Az elmúlt órákban közel húsz jelzés érkezett a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, miszerint Balatonalmádiban a heves esőzés következtében az esővíz több garázst, pincét elárasztott. A városba összesen három tűzoltó egység vonult Veszprémből, Balatonfűzfőről és Pétfürdőről, akik kézi erővel és búvárszivattyúkkal avatkoznak be. A műszaki mentés jelenleg is folyamatban van - tájékoztatott a megyei igazgatóság szóvivője, Csépányi- Barczi Petra.

Vihar Balatonalmádiban (MTI Fotó: Nagy Lajos)Vihar Balatonalmádiban (MTI Fotó: Nagy Lajos)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott citromsárga, azaz elsőfokú riasztás szerint, Veszprém megye egész területén várhatóak intenzív záporok, zivatarok, melyek következtében rövid idő alatt akár 25-30 mm csapadék is hullhat.

Az önkormányzat Magyar Hősök napja alkalmából az alsóvárosi temetőbe tervezett megemlékezését a vihar ellenére megtartották. Az estére a Séd-völgybe tervezett Ezer Lámpás Éjszakájával kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, amint biztosat tudunk, azt közöljük olvasóinkkal!

FRISS: úgy tűnik, a Séd-völgyi programokat a terv szerint megrendezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.