2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Hónap végéig kifizeti hitelezőit a Pápai Hús

2014. június 27. 9:03
mti
Június 30-ig kifizeti hitelezőit a Pápai Hús 1913. Kft., miután szerdán aláírták a húsipari társaság és a Magyar Fejlesztési Bank képviselői azt a hitelszerződést, mely 3 milliárd 667 millió forint beruházási hitelhez és 500 millió forintos forgóeszközhitelhez juttatja a céget.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a több mint 4 milliárdos forrás - amely csütörtök délután megérkezett a cég számlájára - biztosítja a február 13-án jogerőssé vált csődegyezségben foglaltakat, így a június 30-ig történő kifizetést. A társaság megkezdte az utalásokat és a jogosultak követeléseinek kielégítését határidőre be is fejezi - írta.

Emlékeztetett: a város képviselő-testülete 2013. március 6-i rendkívüli ülésén döntött a tulajdonostársak üzletrészeinek megvásárlásáról és 1,2 milliárd forintos törzstőkeemelésről, de ez a tagi kölcsönökkel együtt sem volt elég a szállítói tartozásokra.

A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, amely 2013. július 11-én lépett hatályba. A vállalat csődeljárásának lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született. Emellett Pápa városa 200 millió forintos tagi kölcsönt is biztosít, amelyről keddi zárt ülésén döntött a képviselő-testület.

vehir.hu

További cikkek

Egy kosárnyi egészség minden héten
Egy kosárnyi egészség minden héten
Májustól decemberig, dobozrendszerben szolgálja ki a kertközösséghez tartozó családokat a Barnagi Napfonat Kert. A vegyszermentes kert lelke, Barcsik Tamás budapesti építészből lett vidéki őstermelő.
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Augusztus végéig gyűjtik a gazdák által rászorulók részére felajánlott búzát a Magyarok kenyere programban.
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A veszprémi Megyeházán tartott zártkörű tájékoztatót a régió fejlesztési irányairól Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap.
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
A magyar Euronics üzletláncot birtokló Vöröskő Kft. kitűnik a hazai milliárdos árbevételű cégek közül. A mai napig családi vállalkozásként működik, miközben már saját márkájú műszaki cikket is piacra dobott, a jövőbeni tervek közt pedig a nemzetközi térhódítás is szerepel. A cég egyik legfontosabb mérföldköve mégis az volt, amikor a közelmúltban az alapítótól, Fazekas Zsolttól fia, Bálint vette át a vállalat irányítását alig 27 évesen. Pro és kontra a generációváltásról, az elfogadásról, a hazai és külföldi vállalati filozófiáról és az előttünk álló gazdasági kihívásokról is beszélgettünk az új ügyvezetővel.