Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bizalom és minőség

2014. november 7. 22:39
A helyi termékek piaci lehetőségeiről szóló konferenciával vette kezdetét a Bakony Expo pénteken délután a Veszprém Arénában. Szombaton és vasárnap már 60 termelő várja a nagyközönséget.

Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke rámutatott, a bakonyi térség élelmiszer hagyományai országosan és nemzetközileg is ismertek, ezt kell tovább ápolni. A konferenciára visszatérve megjegyezte, számos értékes információ hangzott el a pénteki nap folyamán többek között a rövid élelmiszerláncok működéséről, a kistermelői jogszabályokról, valamint a helyi termékek bevezetésének gyakorlatáról.

Radovits TiborRadovits Tibor

“Veszprémben abban hiszünk, hogy a megyei jogú városi ranggal kötelességek is hárulnak ránk, akkor lehetünk erősek, ha a közigazgatási haton kívülről is találunk partnereket” - mutatott rá Porga Gyula, Veszprém polgármestere, hozzátéve, egymásra vagyunk utalva. “Az együttműködést a bizalom tartja egyben, amit fenn kell tartani, a hétvégi Bakony Expo is ezt segíti elő, a kiállítók között megismerhetjük a közeli gazdálkodókat” - fejtette ki. A polgármester szerint legyen természetes számunkra, hogy helyi termelőtől vásárolunk. 

Porga GyulaPorga Gyula

Dr. Mihalovics Péter, a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: hiánypótló rendezvénynek ad helyet a Veszprém Aréna ezekben a napokban. “Mindannyian a táj szerelmesei vagyunk, ami összeköt minket. A mindennapi tapasztalatok mellett ezúttal a térség kulináris kínálata mutatkozik be, ami azért kiemelkedő, mert a természeti kincsek az itt élők szorgalmával párosul” - fogalmazott. 

Dr. Mihalovics PéterDr. Mihalovics Péter

Sövényházi Balázs köszöntét fejezte ki a közreműködők számára, hiszen első alkalommal tető alá hozni egy ilyen eseményt komoly feladat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének kis- és középvállalkozásokért felelős elnökhelyettes kifejtette, több mint 60 termelő kínálatával találkozhatunk szombaton és vasárnap.

Sövényházi BalázsSövényházi Balázs

A rövid élelmiszeripari lánc a helyszínen is bemutatkozik, az itt kiállítók termékeiből készülnek ízletes ételek szombaton, másnap pedig a sertéshúst és feldolgozását népszerűsítik. Mindezek mellett kulturális és hagyományokat bemutató programok is színesítik a kínálatot, hogy a család minden tagja megtalálja a szórakozását. Aláhúzta még, hogy a Nemzeti Kulturális Alap négymillió forinttal járult hozzá a rendezvény lebonyolításához. 

Kis Miklós ZsoltKis Miklós Zsolt

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár a kiállítás megnyitója alkalmából arról beszélt, hogy a Veszprém Aréna a kézügyesség fellegvára, azonban ezúttal nem a kézilabda dominál, hanem kézműves termékek lepik el a küzdőteret. “A kormány azon dolgozik, hogy a következő hat év sikerágazata legyen az élelmiszeripar, erre 1200 milliárd forint álla rendelkezésre, amitől azt várjuk, hogy a vidéki életminőség tovább javuljon” - ismertette. Aláhúzta még, a helyi termékek a bizalom és a minőség jelképe számára. 

A kétnapos rendezvény részletes programja itt olvasható.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.