Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Brusznyai nagysága elérhetetlen

2015. január 9. 22:04
Brusznyai Árpád halálának évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Jobbik veszprémi szervezete péntek kora este.

Murányi Levente, az '56-os Pesti Srácok Intézet vezetője felszólalásában hangsúlyozta: egyes tanítók kezdik átváltoztatni 1956 lényegét, ezzel párhuzamosan néhány politikai szervezet ki akarja sajátítani a szabadságharcot.

Murányi LeventeMurányi Levente

“A világtörténelem legtisztább forradalma zajlott hazánkban, vegytiszta szabadságharc, az emberek csak a szabadságukért küzdöttek” - húzta alá. Hozzátette: Brusznyai hatalmas erkölcsi magasságokba emelkedett, tisztában volt saját lehetőségeivel, mégis haláláig megőrizte a korrekt polgári magatartást. Sorsának szomorú befejezésével kapcsolatban megjegyezte, “Papp János 'szar alak' volt, mindent megtett annak érdekében, hogy Brusznyait kivégezzék, pedig korábban ő mentette meg az életét” - emlékeztetett. 

Varga-Damm AndreaVarga-Damm Andrea

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje megemlékező beszéden úgy fogalmazott: 

“Brusznyai nagysága számomra elérhetetlen, semmilyen szempontból nem tudok felnőni hozzá”.

Mint emlékezett, a tanár úr klasszikus jó gyerek volt, szeretettel teli családban nőtt fel, a  tanulmányi eredményei alapján pedig elmondható, világhírű professzorrá is válhatott volna. 

A beszédeket követően a jelenlévők kötetlen beszélgetéssel emlékeztek meg a hősről, majd közösen megkoszorúzták Brusznyai Árpád emlékszobrát a Lovassy iskola előtt. 

 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.