Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kikockázták Bécs belvárosát

2015. január 12. 23:24 // Forrás: ORF
Kockák figyelem, érdekes hírt osztott meg az osztrák közszolgálati rádió: néhány fiatal felépíti Bécs virtuális mását a népszerű Minecraft játékban.

A Minecraft az elmúlt évek egyik legnépszerűbb számítógépes játéka, milliók játszanak vele nap mint nap. Sikere annak tudható be, hogy óriási szabadságot ad a játékosnak: ha akarja, zombidarabolós kihívásokkal nézhet szembe, ha inkább nyugodtabb légkörre vágyik, akkor csendesen alkothat különböző építőelemekből - mint amikor az ember legózik. (A Minecraftról részletesen ír a Wikipedia is).

Napnyugta a virtuális Donaukanal partjainálNapnyugta a virtuális Donaukanal partjainál

Néhány osztrák játékos ez utóbbi változat mellett döntött, és elhatározták: felépítik fővárosukat a játékban - írja weboldalán az osztrák közszolgálati rádió. A projekt egy éve kezdődött, és a srácok látványos eredményt mutathatnak fel. Egy-egy épület létrehozása hetekbe telik, így egyelőre csak a belváros készült el, a Stephansdom és a Rathaus az elsőként modellezett látványosságok között voltak.

StephansplatzStephansplatz

Amikor a fiatalok elkezdték kiépíteni a csatornarendszert a játékban, a bécsi csatornázási művek szakemberei is felajánlották segítségüket, a közösen rekonstruált csatornaszakaszt pedig a városházán megrendezett játékos találkozón mutatják be. 

A csatornahálózatA csatornahálózat

Felépítik a metróhálózatot és a villamoshálózat egy részét is. A buszokról azonban le kellett mondaniuk, mert a Minecraftban csak kötött pályán közlekedő járműveket lehet használni. 

A virtuális Bécsben bárki körülnézhet a Minecraft játékon keresztül, a szerver elérhetőségeit a projekt weboldalán tették közzé.  

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.