2020. december 1.
//
Elza névnap

Ínyenc szendvicskészítők

2015. január 29. 12:59
Minden frissen, a vendég szeme láttára készül. A Chianti Gourmet Delicate kávézó és ínyencboltban jártunk, ahol az üzletvezető Fuchs Róbert mesélt a szendvicsekről.

„Minden reggel nyitás előtt pékségbe megyünk, ahol a szendvicsekhez való friss, magos zsömlét vesszük meg.” - Kezdi Róbert, amikor a napi rutinról kérdezem. Majd az elkészítésről faggattam: „Minden szendvicset extra szűz olívaolajjal ízesítünk, ezekhez pedig általában rukkola salátát, szárított vagy friss paradicsomot teszünk. Innentől kezdve pedig a vásárlóra van bízva, hogy mit kér még a készülő szendvicsébe.”

Fuchs RóbertFuchs Róbert

„A vendég kérhet bele például sonkát, amiből három olasz fajtával rendelkezünk. Ez lehet a klasszikus pármai, egy toszkán és a San Daniele sonka, illetve ezeken kívül van egy spanyol fajtánk is. Ha valaki szalámit kérne, azokból is spanyol és olasz fajtával tudunk szolgálni, ami lehet csípős, nem csípős, vagy paprikás. Aki pedig a magyaros ízeket kedveli, akkor a Pancetta vagy a vékony és vastagkolbász közül válogathat.”

A további ízesítésről a sajtok gondoskodnak, amiből nem kevés a választék.
„Mi főleg a magyar kézműves sajtokban hiszünk, amik közül a közeli sümegprágai Kalla Roland, vagy a nemesvámosi Tekeresvölgyi tejtermékeket, Eger mellől pedig Sándor Tamás sajtjait emelném ki. Az említetteken kívül van manchego spanyol juhsajt, holland old amsterdam, parmezán és gorgonzola is.”

Aki bizonytalan, hogy milyen szendvicset is szeretne, a Gourmet Delicateban szívesen segítenek a szájízének megfelelő harapnivaló összeállításában. Az üzletben rendkívül fontosnak tartják, hogy soha nem csinálnak előre szendvicset. Mindent ott, a vendég szeme láttára, frissen készítenek el.

olasz csípős szalámi, rukkola, szárított paradicsom, kakukkfüves tehénsajtolasz csípős szalámi, rukkola, szárított paradicsom, kakukkfüves tehénsajt

Az ételek mellé a különleges ízű olasz üdítőket, főleg szörpöket és kávékat ajánlanak. Róbert elmondta, hogy a kézműves szörpökből közel 40 fajtával rendelkeznek, amik közül hetente 6-8 félét tartanak kínálatban. A vendégek ezek közül a levendulás és az angol csípős gyömbérszörp mellett a klasszikus bodzát kedvelik leginkább.

„A kávékból is több fajtával rendelkezünk. Mindig más márkájút főzünk azért, hogy meg lehessen kóstolni, ki lehessen próbálni, és el lehessen dönteni, hogy kinek melyik ízlik legjobban. A főleg olasz pörkölésű kávékból 10-12 fajtát tartunk, amikből minden gyártótól a csúcsminőségűt, az aranyszínűt kínáljuk, amelyeket egyébként főleg éttermekbe és kávézókba ajánlanak.
Kiemelném, hogy a Chianti étterem Galli Vintage nevű kávéja az egy saját márka, amit 6 fajta kávészemből állítottunk össze.”- tudtunk meg végül az üzletvezetőtől.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.