2020. június 3. // Klotild névnap

Minden kezdet nehéz

2015. március 24. 9:58

Pénteken késő este nyomtam el – remélhetőleg - az utolsó szál cigarettámat. Most kedd délelőtt van, három napja „tiszta“ vagyok. Amikor elhatároztam, hogy végleg megválok káros szenvedélyemtől, akkor sejtettem, hogy számos olyan nehezítő körülmény is adódik, amire eleinte nem is gondolok. Most leginkább ezekről írnék.

Hangulatingadozás

Ez talán a legidegesítőbb mellékhatása a leszokásnak. Egyik pillanatban minden szóra ugrok és nagyjából egy perc alatt teljesen fel tudom húzni magam valami jelentéktelen apróságon is, míg öt perc múlva ez az érzés már csak az emlékeimben él.

„Kattogás“

Annak ellenére, hogy a szervezetem nem kívánja a dohányfüstöt, a fejembe folyton a rágyújtás gondolata motoszkál. Szerencsére ez napról-napra csillapodik, de szombaton szinte nem is tudtam másra gondolni.

Három nap után azt gondolom, hogy nem lehetetlen küldetés a leszokás és kételyeim is kezdenek eloszlani. Lassan elhiszem, hogy sikerülhet megszabadulnom a cigarettától. Óriási segítség, hogy a környezetem támogat ebben és türelmesebb velem bizonyos dolgokban. Extra motiváció, hogy Attila kollégám is csatlakozott a leszokáshoz. Még Önnek sem késő!

Csepely Máté
2020. június 3. // Klotild névnap