2020. október 20.
//
Vendel névnap

Adjunk a Földnek!

2015. április 16. 15:22
címlap:plantabillion.org
A Föld Napjához kapcsolódóan a veszprémi önkormányzat a civilszféra bevonásával indít faültetési akciót.

A Facebook-on idén indult a „One Billion Trees/Seeds-Earth Day” (Adjunk a Földnek! Egymilliárd növény ültetése a Föld Napján) nevű világméretű kezdeményezés, melyhez a város is csatlakozott.

A Föld napját 1970 óta tartják világszerte, melyben Magyarország 1990 óta vesz részt. A kezdeményezések során mindenhol különböző rendezvényekkel és közösségi felhívásokkal igyekeznek felhívni a környezet zöldebbé tételének fontosságát.

forrás:freewallpapersforrás:freewallpapers

A kezdeményezés keretében idén rendhagyó módon Veszprém város egyéni képviselői április 21-én és 22-én civilszervezetekkel együtt ültetnek tizenkét helyszínen facsemetéket olyan forgalmas és sűrűn látogatott közterületeken, ahol nap mint nap számos veszprémi megfordul.- mondta el Brányi Mária alpolgármester csütörtök délelőtt a Városházán. „Azt gondolom, hogy minden faültetés egy jó ügy, és örömmel veszem azt, hogy a bántalmazott nők felkarolása után Veszprém ismét egy nemzetközi mozgalom részesévé válik”- fűzte hozzá.

Brányi MáriaBrányi Mária

A tizenkét helyszínt az Önkormányzat a Városi Közüzemi Szolgáltató Zrt-vel közösen határozta meg. A tervezett faültetési helyszínek között a Kiskőrösi ABC előtti terület, az Árpád utcai játszórér, a Bagolyvári utcai nyugdíjasház előtti terület, a Haszkovó út 37. parkoló melletti zöldterület, a Kalmár téri játszótér, a Sólyi úti sporteszközök mellet, a Nagy László utcai játszótér melletti terület, a Március 15. úti sporteszközök, a Stadion kerékpárút menti terület, a Vízi utca és a Stromfeld 7. melletti játszótér szerepel.

Ge. Á.

További cikkek

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.