Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Húsvét után Palkonyán

2015. április 18. 16:57 // Forrás: címlapfotó:stilblog
A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai -köztük a Baricska és a Chianti- húsvét után egy héttel a baranyai faluban töltöttek el egy főzéssel egybekötött kellemes napot.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai napi kapcsolatban állnak egymással, folyamatos szakmai munka folyik az egyesületen belül, melynek csúcspontja az éves rendezvények megtartása.

a svét tagjai/forrás:svet.hua svét tagjai/forrás:svet.hu

Húsvét után egy héttel április 11-én a palkonyai vendéglátókkal, vincellérekkel és a környékbeli kézműves termelőkkel fogtak össze, hogy a Hú!Svét nevű rendezvényre látogatók ízelítőt kaphassanak a magyarországi régiók ízeibe, és gasztronómiájába. Az SVÉT rendezvények célja, hogy az arra fogékony közönségnek egy laza, családias hangulaton belül mutassa be a vidék színes gasztronómiai palettáját. Az idei év vendégei a balatonfüredi Dobai András és a Kredenc Borbisztró volt.

A kellemes sétálgatós-borozgatós szombati napon mintegy 700 kulináris élvezetre kíváncsi ember hömpölygött az egyutcás Palkonyán, akik kuponok megvásárlásával tudtak belekóstolni egy-egy étterem főztjébe. A hangulatról zenekarok gondoskodtak.
A Chianti étterem a Bakonyra jellemző ízvilágot igyekezett megjeleníteni, ezért az ételeiket is ezek alapján állították össze a publikumnak. Így került a nemesvámosi füstölt sonka mellé fürjtojás, szárított paradicsom, és medvehagymás zsendice. A vaddisznószűzet erdei gombás gerslivel és medvehagyma habbal adták,-mindezt porcelán tányérokon.

A Baricska a palkonyai faluházba rendezkedett beA Baricska a palkonyai faluházba rendezkedett be

A balatonfüredi Baricska csárda birkapörkölttel, házi savanyúsággal, valamint mangalicapofával, desszertnek pedig madártejjel készült. Az ételeket természetesen borok kísérték: Homola, Guden és Gere pincészetek rosé és vörös borait lehetett a Chianti és a Baricska állomásainál megkóstolni-minderről Martonosi Zsolt étteremvezető mesélt nekünk.

A Hú!Svét résztvevő 7 étterme:

  • Baricska Csárda – Balatonfüred
  • Chianti Étterem – Veszprém
  • Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron
  • Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány
  • PalKonyha – Palkonya
  • Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma
  • sztárvendég: Dobai András & Kredenc Borbisztró – Balatonfüred

A Chianti (negyedszerre) és a Baricska legközelebb pünkösdkor a hazai gasztronómia legnagyobb képviselőivel a budai Gourmet Fesztiválon vesz részt, ahova a veszprémi Villa Medici is elviszi konyháját.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.