2019. február 23., szombat
Alfréd névnap

Baleset az Állatkertben

Lezuhant egy létráról a Veszprémi Állatkert egyik gondozója kedden délelőtt. A sérültet mentőhelikopterrel szállították Győrbe.

Az állatkert közleménye szerint a jelenlegi információink alapján H. Attila állatgondozó napi rutin munkájának végzése – ablakpucolás – közben esett le egy három méter magas létráról. A baleset következében fejsérülést szenvedett. A sérültet mentőhelikopter szállította a győri Petz Aladár kórházba. "A Veszprémi Állatkert valamennyi dolgozóját mélyen érintette a hír, reméljük, Attila mihamarabb egészségesen, felépülve térhet vissza kedvenc állatai közé"- mondta Török László igazgató.

Az állatkert igazgatója érdeklődésünkre elmondta még, a balesetet szenvedett dolgozó saját lábán hagyta el a helyszínt, munkatársai kísérték ki az épület állatápolói folyosójára. Az ápoló közben végig eszméleténél volt és beszélt.

Somlai Artúr a veszprémi mentőállomás ügyeletes mentésvezetője megerősítette, hogy kedden délelőtt valóban egy eséshez riasztották a mentőket az állatkertbe. A sérültet a helyszínről mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba.

Frissítés: A győri Petz Aladár Kórház tájékoztatása szerint az állatkerti dolgozó az idegsebészeti osztályukon fekszik, állapota stabil. Megfigyelés céljából a következő napokat a kórházban tölti.