2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

A mikrofon és a kamera mögött is feltalálja magát

2015. május 8. 12:20
Szekeres Dávidnak már gyermekkorában határozott elképzelései voltak a jövőjéről. Ő az a fajta ember, aki ha eléri a célját, szinte azonnal másikat tűz ki maga elé.

Míg általános iskolában mindenki számítógépes játékokkal játszott, addig ő otthon műsorvezetőset. Mikor megkapta első mikrofonját, már komplett adásokat kezdett összevágni. Mondhatjuk tehát, hogy egy hatéves álom vált valóra, amikor 2015 januárjában a veszprémi Méz Rádióhoz került.


Az egyetemi arcokról szóló sorozatunkban a Pannon Egyetem azon tanulóit mutatjuk be hétről hétre, akik iskolán kívüli tevékenységükkel, egyedülálló hobbijukkal, vagy hétköznapi hőstetteikkel követendő példaként állíthatók az egész egyetemi polgárság élére.


Dávid azonnal mélyvízbe került. Kezdésének hónapjában már megkapta a Helyi járat nevű műsort, ahol regionális zenekarok, zenészek és előadók történeteit ismerhetik meg a hallgatók, továbbá ő a Retr-óra egyik kitalálója és társműsorvezetője. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret, és a beilleszkedéssel sem volt problémája. Mára már rutinos műsorvezető, és jó haverok a mikrofonnal, anyukája viszont még mindig izgul minden egyes adása előtt.

Riportalanyunk körül folyton zajlanak az események. 18. születésnapjára egy vízálló fényképezőgépet kért, amit vitorlás versenyeken szeretett volna bevetni. Ám egyszer csak megfogalmazódott benne a gondolat, mi lenne, ha állvány segítségével ledugná a kamerát a víz alá. A legismertebb videómegosztó portálra aztán csak azért töltötte fel a kész videót, hogy barátainak is megmutathassa, azonban ami ezután örtént, arra álmában sem számított.

Az Underwater – Lake Balaton névre keresztelt videó rohamosan terjedni kezdett, szinte naponta került ki online felületekre és Dávid egykettőre már interjút adott az ország vezető tévécsatornájának. A megtekintések száma jelenleg több mint 140.000. A sikereken és a rendkívüli fogadtatáson fellelkesülve Dávid elkészítette a második videóját is, melynek témája a Fogas, egy 1955-ben leselejtezett halászhajó, amely most a Balatonalmádi melletti nádasban árválkodik. Személyes kedvencévé a harmadik videója vált, amely a Balaton gazdag élővilágát mutatja be. Ez a videó az Underwater – Lake Balaton lezáró része is. A kérdésre, hogy készül-e még videó, Dávid megnyugtat minket: valami készülődik.

A három részes sorozat azért válhatott ennyire népszerűvé, mert a maga nemében egy teljesen egyedi és ötletes produktumról van szó, hisz nem láthattunk még eddig ennyire profi és jó minőségű videót a magyar tengerről. Dávid segítségével megismerhettük a Balaton egy újabb arcát a többezer közül.

Szabó Virág

vehir.hu

További cikkek

Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér - de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta - indult el a flamand Antwerpenből és érkezett meg csütörtökön délután Veszprémbe.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Malomsorsok a Séd mentén
Malomsorsok a Séd mentén
Vasárnap a gomolygó idő ellenére számos lelkes érdeklődő csatlakozott a Túrajó tematikus sétájához. A jelentkezők nevében is bátran mondhatom: sok élménnyel és érdekes ismeretanyaggal lettünk gazdagabbak.
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Nemrég az Oliva étteremben két olyan város jó barátai találkoztak, amely városok mindegyike az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosa, programjaikban pedig egyaránt szeretnének adózni borkultúrának is. Veszprém és testvárvárosának, az észtországi Tartunak a vezetői régi jó kapcsolatot ápolnak egymással, a mostani a találkozót is a személyesség jellemezte, még úgy is, hogy a két társaság 1500 km-re volt egymástól a valóságban. Ráadásul Tartu szempontjából komoly tétje is volt az alkalomnak.
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Bejelentették a 2022/23-as évad előadásait, melyek már a közelgő Európa Kulturális Fővárosa év jegyében kerülnek repertoárra.