Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A mikrofon és a kamera mögött is feltalálja magát

2015. május 8. 12:20
Szekeres Dávidnak már gyermekkorában határozott elképzelései voltak a jövőjéről. Ő az a fajta ember, aki ha eléri a célját, szinte azonnal másikat tűz ki maga elé.

Míg általános iskolában mindenki számítógépes játékokkal játszott, addig ő otthon műsorvezetőset. Mikor megkapta első mikrofonját, már komplett adásokat kezdett összevágni. Mondhatjuk tehát, hogy egy hatéves álom vált valóra, amikor 2015 januárjában a veszprémi Méz Rádióhoz került.


Az egyetemi arcokról szóló sorozatunkban a Pannon Egyetem azon tanulóit mutatjuk be hétről hétre, akik iskolán kívüli tevékenységükkel, egyedülálló hobbijukkal, vagy hétköznapi hőstetteikkel követendő példaként állíthatók az egész egyetemi polgárság élére.


Dávid azonnal mélyvízbe került. Kezdésének hónapjában már megkapta a Helyi járat nevű műsort, ahol regionális zenekarok, zenészek és előadók történeteit ismerhetik meg a hallgatók, továbbá ő a Retr-óra egyik kitalálója és társműsorvezetője. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret, és a beilleszkedéssel sem volt problémája. Mára már rutinos műsorvezető, és jó haverok a mikrofonnal, anyukája viszont még mindig izgul minden egyes adása előtt.

Riportalanyunk körül folyton zajlanak az események. 18. születésnapjára egy vízálló fényképezőgépet kért, amit vitorlás versenyeken szeretett volna bevetni. Ám egyszer csak megfogalmazódott benne a gondolat, mi lenne, ha állvány segítségével ledugná a kamerát a víz alá. A legismertebb videómegosztó portálra aztán csak azért töltötte fel a kész videót, hogy barátainak is megmutathassa, azonban ami ezután örtént, arra álmában sem számított.

Az Underwater – Lake Balaton névre keresztelt videó rohamosan terjedni kezdett, szinte naponta került ki online felületekre és Dávid egykettőre már interjút adott az ország vezető tévécsatornájának. A megtekintések száma jelenleg több mint 140.000. A sikereken és a rendkívüli fogadtatáson fellelkesülve Dávid elkészítette a második videóját is, melynek témája a Fogas, egy 1955-ben leselejtezett halászhajó, amely most a Balatonalmádi melletti nádasban árválkodik. Személyes kedvencévé a harmadik videója vált, amely a Balaton gazdag élővilágát mutatja be. Ez a videó az Underwater – Lake Balaton lezáró része is. A kérdésre, hogy készül-e még videó, Dávid megnyugtat minket: valami készülődik.

A három részes sorozat azért válhatott ennyire népszerűvé, mert a maga nemében egy teljesen egyedi és ötletes produktumról van szó, hisz nem láthattunk még eddig ennyire profi és jó minőségű videót a magyar tengerről. Dávid segítségével megismerhettük a Balaton egy újabb arcát a többezer közül.

Szabó Virág

vehir.hu
további cikkek
Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.