Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A környék csúcsgasztronómiája piknikezik együtt a hétvégén

2015. augusztus 3. 10:44
A Paloznaki Jazz Pikniken ott lesz a Baricska Csárda csapata is, ahol a megszokott ízekkel várnak majd mindenkit.

A hét végén, augusztus 7-8-án ismét megrendezik a Paloznaki Jazz Pikniket, ahol nem csak a zenei kínálat miatt érdemes majd kilátogatni, hanem a különleges gasztronómiai élvezetekért is, amit a behűtött borok, piknikkosarak és a pázsitra leterített plédek tesznek majd egyedivé.

Ilyen volt tavaly:

Ahogy az előző három Jazzpikniken, zömmel idén is az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat.

Közülük egy, a balatonfüredi Baricska Csárda nem tartogat meglepetéseket, a már jól bejáratott fogásaikat viszik: palóclevest, amit a már jól ismert keleméri birkából készítenek, a nyitás óta ikonételnek számító füstölt-grillezett kacsamellet lilakáposzta pürével és dödöllével, valamint az ellenállhatatlan klasszikust, az almás pitét.

Annak ellenére, hogy egy borászat, a Homola pincészet a szervezője a Jazzpikniknek, mégsem lesz kirekesztő a többi borkészítővel, hiszen meghívta az összes környékbeli borászatot is, hogy együtt mutassák be azt a pezsgést, ami mostanában jellemzi a füredi és csopaki környéket a gasztronómia terén. Így ott lesz majd például a Jásdi, a Söptei, és a Tamás pince is.

A Chianti és a Baricska Csárda következő nagy dobása szeptember első hétvégéjén az év egyik legnagyobb gasztrocsemegéje, a SVÉT 7.0 rendezvény lesz Pannonhalmán. Itt majd olyan magyarországi éttermek séfjei főznek a vendégeknek, akik a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. Így az ország különböző pontjairól érkező szakácsok bemutatófőzéseket is tartanak a látványkonyhában, emellett pedig friss hazai kézműves finomságokat is lehet majd kóstolni. Érdemes időben regisztrálni!

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.